Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

ANIME TORMENT – Sakura EP 2011, vlastní náklad

Litoměřická kapela Anime Torment působí na naší scéně od roku 2007, má na svém kontě hromadu odehraných koncertů po boku zajímavých jmen (Caliban, Pro-Pain, WFAHM), ale teprve nyní se dostala k tomu, aby své umění vložila do hmatatelné podoby. Tím je pětipísňové EP Sakura, které má završit dosavadní snahu kapely. Tím pádem lze předpokládat, že vybraná pětice skladeb je dle kapely to nej, co do té doby složila... alespoň takto to vnímám já.

EP, jenž se nahrávalo z kraje letošního roku, je obdařeno solidním zvukem (studio Audiostar) i slušným zpracováním obalu, který je jenom v pošetce, což je mimochodem strašné slovo. Sice tomuto formátu nefandím, ale třeba u Anime Torment mi je jasné, že disk má sloužit jako představení kapely, k čemu tento formát postačí, tudíž nenadávám jako kdyby tomu bylo u plnohodnotného CD. No potud celkem ok, ale to, o co tady jde nejvíc, je samozřejmě hudba. Tu lze charakterizovat jako mix HC a metalu drsnějšího střihu, koketující s metalcoreovými vlivy - ale netřeba očekávat nějaké nasládlé refrény s melodickým hláskem. Tomu všemu vládne poměrně kvalitní řev tahouna kapely Ondry, který se snaží o to, aby jeho vokál byl variabilní, což se mu celkem i daří. Pět skladeb, které na mě působí dost podobným dojmem, ani jedna nevyčnívá nad druhou a tak nějak kolem mě proplouvají, aniž by zanechávaly výraznější stopu v mysli; ale zase na druhou stranu nejsou zas tak špatné, aby člověk toto EP smetl pod stůl. A tak mě z letargie vytrhne, když se Anime Torment splaší koně, Sakura, a začne rychlejší sypec a nebo jako když v první False Friends dojde k pomalejší pasáži, která evokuje doom metal až po závěrečnou téměř death metalem silně načichlou Torn Apart.


Anime Torment řadím po bok tuzemských kapel jako jsou třeba Beautifel Cafilery, Madcult, Diphteria s tím, že první dvě jmenované jsou v mých očích o stupeň výš a to hlavně kvůli nosnějším nápadům a celkovému kvalitnějšímu vyznění. Touto nahrávkou kapela završila a shrnula určité období a uvidí se co bude dál, dle vlastních slov Anime Torment na novém materiálu mají v plánu přitvrdit, tak se nechme překvapit.

Čas: 18:44

Seznam skladeb:

  1. False Friends
  2. On the Edge
  3. Sakura
  4. Elis a Beth
  5. Torn Apart

http://bandzone.cz/animetorment
http://www.myspace.com/animetormentczech


Zveřejněno: 11. 07. 2011
Přečteno:
3531 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář