Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

IgNiTiOn CoDe – Upgraded demo 2010, self-release

Tak přiznám se, že když jsem se zadíval na nic neříkající, přesto celkem pěkně vypadající obálku projektu IgNiTiOn CoDe, netušil jsem, že po chvilce pátrání narazím na to, že se jedná o boční kapelu členů (mimochodem dost úděsné) formace Sawthis (recenze jejich počinu zde) a ačkoliv jsem prostě nechápal, kdeže se nachází seznam skladeb, nakonec jsem k mému pobavení zjistil, že se jedná o ty tři velké nápisy na zadní straně papírového přebalu.

S pomyšlením, že „To jsem ještě nežral“ a tušením dalšího mocného průseru jsem se jal poslechnout, co italští čiperové nabízejí – a jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že IgNiTiOn CoDe nejen že se poslouchat dají, ale jejich spojení Sepultury 90. let a v současné době neuvěřitelně letícího math metalu, jenž se cpe už skutečně všude (nedávno jsem slyšel i formaci, jež tvrdí že je gothic, a přitom  kytary jely těžký math) je... až se sám divím, že to píšu – poměrně stravitelné.

Jistě, není to žádný zázrak co by mne donutil si pustit do trenek, ale minimálně první ze tří skladeb – „Human B.P.M.“ má na to, aby posluchače alespoň chvíli zaměstnala. Schopně zlámané kytary, příjemný harsh Allesandra Faly, jenž se nepokouší o nějaké východní ptákoviny, jako v případě své domovské formace, prostě poctivě odehraný kus muziky bez nějakých přehnaných ambicí.
 
Dvojka „Game Gear“ pak do mixu přidá i metalcoreová tempa, věc, jež zvláště v dnešní době již nejspíše taky nikoho nepřekvapí.

Kapela se prostě rozhodla jít cestou nejmenšího odporu a rozhodně jí  to vychází více, než jak to vyšlo se špatně provedeným Egodem. Škoda trochu násilných čistých vokálů, jež se ve druhé skladbě příliš nepovedly, jsou slabé a chorus skutečně nezvládají. Opět mne však zaráží docela dobrá muzika, která je trochu srážena bicími, moc mi nejde do hlavy, proč jsou nahrány zrovna takhle a s tímhle trochu podivně a nepatřičně rušivým zvukem, ovšem pravděpodobně má jít o přispění k mechanickému zvuku projektu.

Nejslabším článkem je tak bezesporu poslední štych, totiž „Mikrokid“, který veškeré jinak výborné groovy rytmy pohřbívá pod nánosy sladkých clean vokálových refrénových popěvků, které tam vlastně vůbec nemusely být.

Paradoxem je, že sloky s harsh vokály jsou opět dosti dobré a docela mne mrzí, že podobně jako se Sawthis mají Taliáni i v tomto projektu potřebu kazit si své dílo zbytečnými výstřelky. V tomto případě naštěstí jen trochu – jinak jsem s EP celkem spokojen. Já tedy hodnotím 12 minut nahrávky veskrze kladně a ačkoliv nejde o žádný zázrak a chraň bůh cosi inovativního, je to opisování alespoň provedeno jakž takž stabilní rukou.

Jo a kapela se opět rozhodla udělat takovou malou srandu (doufám že to tedy sranda je) http://www.youtube.com/watch?v=A9bQkLElJco

Seznam skladeb:

  1.     Human B.M.P.
  2.     Game Gear
  3.     Mikrokid

Čas: 12:03
http://www.myspace.com/ignitioncode

Zveřejněno: 27. 05. 2011
Přečteno:
3286 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář