Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

GAUNTLET – What Doesn\'t Kill Us... CD 2009, Molusco Discos

Kapela GAUNTLET pochází ze španělského Madridu, založena byla už v roce 1998 a funguje v klasickém metalovém obsazení – dvě kytary, basa, bicí. Na recenzi zaslala svou zatím poslední studiovou nahrávku, která vznikla v roce 2008 a dostala název „What Doesn’t Kill Us…“.

Tvorba  Gauntlet je vystavěna na klasickém heavy metalu, protnutým prvky thrashe, místy však kapela zabrousí i jiným směrem. Kladem celého alba je určitě výborný hutný sound (materiál vznikl v New Life Studios v Madridu během léta 2008, finální master pak provedl na podzim Mika Jussila ve studiu Finnvox), který skladbám dodává potřebnou sílu a energii. Hudební složka CD chvílemi hodně připomíná muziku amerických Megadeth, nejvíce asi ve druhé věci „…Make Us Stronger“, jsou zde ale i výrazně melodičtější pasáže jako třeba v č. 4 „Decade“. Hned v následující „In The Name Of“ se pak dostáváme až do vod stoner rocku, který evokuje hlavně „pískavý“ zvuk kytary. Tahle skladba je vůbec velmi zajímavá, zhruba v její polovině totiž nastane takřka až baladické zpomalení, aby se po chvíli skupina opět rozjela a song zakončila v thrashovém rytmu. Nahrávka je hodně bohatá na zajímavá kytarová sóla, to nejdelší najdeme zřejmě v písni č. 6 „Cross OF Shame“, ale též na velmi dobré riffy, všechno je do sebe velmi kvalitně zasazeno, takže to ve výsledku nepůsobí ani trochu rušivě. Co se týče vokální stránky, tak zpěv je na celém albu pouze v čisté poloze, občas přechází v krátké mluvené slovo (jako v závěrečné „A Last Advice“, která je jakýmsi hraným outrem), můj názor je, že by mohl být o malinko silnější a mohutnější, ale celkově to k muzice Gauntlet v podstatě sedí.

Booklet obsahuje veškeré texty, samozřejmě v angličtině, kterou Španělé ve své tvrobě používají a jestli jsem to správně vyluštil a pochopil, tak na jeho titulní a vlastně i zadní straně je lednice, která se používá na patologii nebo v krematoriu pro úschovu mrtvol.

S Gauntlet jsem se prostřednictvím tohoto CD setkal úplně poprvé a musím říct, že na mě madridští udělali docela dobrý dojem a poslechem jejich hudby jsem se opravdu bavil.

Seznam skladeb:

  1. What Doesn’t Kill Us …
  2. … Makes Us Stronger
  3. Winners Race
  4. Decade
  5. In The Name Of
  6. Cross Of Shane
  7. Inner Enemy
  8. Seeds Of Hate
  9. The Hole
  10. A Last Advice

Zveřejněno: 25. 05. 2011
Přečteno:
3762 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář