Nejbližší koncerty
INSANIA

BEAUTIFUL CAFILLERY – It´s your life it´s your death CD 2010,Nice to Eat You/Sevared Records

Tak tuhle partu snad ani není potřeba příliš představovat. Žatecká stálice Beautiful Cafillery brázdí vody tuzemské scény již téměř dekádu a za dobu své existence toho stihli vykonat již skutečně mnoho.  Jejich šest let starý debut se nesl na vlnách užití českého jazyka s humornými prasáckými texty o hovně (doslova) přes pořád úchylnou, avšak již v angličtině a trochu vážněji pojatou dvojku „Reciprocal Transfusion“ až po nasraný metalcore/deathcore útvar, jenž nám kafilérka naservírovala v minulém roce.

Kluci očividně alespoň po očku sledují trendy a tak se ani jejich poslední nahrávce nevyhla určitá snaha o to zaplavat si v rybníčku moderními postupy přetékajícím metalcorem, přičemž stále zůstávají tak nějak sví. Jsem hrozně rád za disharmonickou jinakost, které je recenzovaná fošna plná, ačkoliv Cafillery zároveň na můj vkus zároveň až přespříliš zastavují. V okamžiku, kdy se dvojka, eponymní skladba rozjede v pořadný kolotoč, jej pánové z čista jasna stopnou  a místo řádného tlaku raději zvolí úkrok stranou v podobě breaku. To je v pohodě – koneckonců alespoň vynikne ona svébytnost, ovšem zároveň se tak připravují o tolik potřebný tah na bránu.

Rozhodně bychom před nastoupenou jednotkou měli pochválit sypače Karla, jenž s bravurou zvládá všechny vychytávky, kterými jej Jindra na kytaru a Ladyk na basu častují. Jeho výkon je rozhodně soustředěný a ačkoliv je spíše silový než přehnaně technický hráč, pro tvorbu formace jeho styl dokonale postačuje. Ono sem tam kakofonické tíhnutí k žánru noisu , jež se snoubí se zároveň dosti melodickými pasážemi, je právě to, co formaci představuje v tak výjimečném světle a ačkoliv musím říci, že mně osobně jejich tvorba ne zrovna dvakrát sedí, nemohu než říci, že It’s your life it’s your death je albem, které opět dokazuje, že Cafillery sledují svět vůkol, avšak přesto jsou s to pokračovat a rozvíjet svůj vlastní přirozený pošukaný a solidně drtivý zvuk. A přestože je pro mne výsledek trochu suchý, jelikož se až příliš spoléhá na jeden skladatelský vzorec, skladby jako „82“ s výbornými škopky a semi-technickými postupy, či naprosto bezcitná prasečina „They will still your soul, come back and beat you to death“  dokazují, že BC jsou jedním z často zmiňovaných jmen české scény zcela po právu.

Pokud máte náladu na řádnou porci homogenního, snad trochu bláznivého výplachu, pak je tenhle zářez určen pro vás. Až na ten šílený disco remix na závěr.

Čas: 34:02

Seznam skladeb:
  1. I dont sympatise with anybody whose ignoring death
  2. It´s your life it´s your death
  3. Fight is starting
  4. 82
  5. Modern mothers
  6. Obscene carnivore
  7. They will still your soul, come back and beat you to death
  8. Upside down
  9. I survived holocaust
  10. Legal killing
  11. I don´t sympatise with anybody whose ignoring death - remix
http://www.myspace.com/beautifulcafillery
http://bandzone.cz/beautifulcafillery


Zveřejněno: 18. 05. 2011
Přečteno:
3781 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář