Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

GIBBET – Aspectio CD-R 2010, vlastní náklad

Jedním z poměrně mnoha těles na naší scéně, které ve své tvorbě kříží prvky metalu a hardcoru, jsou i Pražáci GIBBET, kteří vznikli už v roce 2005 a když budu počítat i první dema, tak jejich aktuální EP pojmenované „Aspectio“ je celkově jejich pátou nahrávkou.

CD obsahuje 4 skladby v souhrnné délce necelých 15 minut, které charakterizuje několik, pro tuhle muziku tradičních aspektů. A sice hodně hutný valivý zvuk, střídavá tempa, kdy se zběsilejší pasáže střídají s těmi pomalejšími, taktéž vokální rejstřík je poměrně bohatý a rozmanitý, zaslechnout můžeme náznaky rapu, dále je zde čistý vokál, místy připomínající až recitaci a pochopitelně taktéž nezbytný growling. Gibbet zpívají v češtině, takže absence textů v bookletu mi ani nevadí, jelikož vokál je velmi dobře čitelný a srozumitelný, přitom mu ale nechybí nezbytná agrese v drsnějších částech skladeb. Ze zmíněných čtyřech věcí se mi asi nejvíce líbí úvodní flák „Dávej si pozor“, kde mě zaujala hlavně kytarová práce.

EP vzniklo v srpnu 2010 ve studiu Nenie, výsledný sound je velmi slušný, jediné, co mi malinko nesedí, je zvuk bicích, které místy znějí až moc plechově, ale jedná se opravdu jen o pár sekvencí a nevidím v tom nějaký výraznější problém.

Celkově je tahle nahrávka určitě poctivě odvedenou prací, ze které srší energie, na druhou stranu se nejedná o nic objevného, CD s podobným materiálem jsem už slyšel poměrně dost a musím říct, že už mi kapely kombinující právě již v úvodu zmíněné styly metal/hardcore začínají znít takřka stejně.

Seznam skladeb:

  1. Dávej si pozor
  2. Nikdy víc
  3. Život je jen hra
  4. Klan

Čas: 14:32

www.gibbet.cz
www.bandzone.cz/gibbet

Zveřejněno: 01. 06. 2011
Přečteno:
3548 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář