Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Partnerem v rozhovoru byl Pierre, zpěvák a baskytarista nové francouzské skupiny.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Skupina Scars On Murmansk byla založena v létě 2010 v sestavě Cindy Goloubkoff (ex-Hypnosis) a Romain Larregain (Silent Opera) – kytary, Pierre Bouthemy (ex-Hypnosis) – baskytara a zpěv, a Jon Erviti (Cylenchar, Silent Opera) – bicí.
Po rozpadu Hypnosis jsme s Cindy chtěli začít něco nového, čerstvého. Našli jsme v Romainovi a Jonovi ty pravé spoluhráče a projekt se narodil!

Najít to správné jméno bylo nejtěžší. Po dlouhých diskuzích jsme si řekli, že Murmansk zní perfektně, máme všichni rádi chlad a syrovost/agresivnost názvů východních měst. Bohužel, tenhle název už použila finská kapela a ta nás požádala, abychom se přejmenovali. My jsme se ale nechtěli slova Murmansk vzdát a když Romain vymyslel Scars On Murmansk, shodli jsme se, že to zní opravdu dobře!

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Cindy a já jsme veteráni, hráli jsme v Hypnosis 17 let. Romain a Jon, i když jsou ještě mladí, hrají více než 10 let a mají bohaté zkušenosti… hrají v Silent Opera nebo Cylenchar mnoho let. Romain také vyučuje hru na kytaru a je vlastně profesionální hudebník.

Vaše kytaristka Cindy má zajímavé příjmení, které také dává smysl v českém jazyce (holubice). Nemá předky v naší zemi?

Cindy je ruského původu a její jméno znamená něco podobného i v ruském jazyce! (něco jako "modrá holubice", tuším).

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Stálo nás to pouze čas, protože jsme naše první EP natočili ve vlastním – domácím – studiu, které je zároveň naší zkušebnou. Všechno dobře dopadlo a my jsme s výsledkem spokojeni, je to opravdu dobré na první pokus!

EP jsme nelisovali, udělali jsme pouze promo CDs pro webziny, rádia atd. Preferujeme, aby si nahrávku zájemci stáhli zdarma na našich stránkách:
http://perso.numericable.fr/murmansk/download/TTDP.html

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Všechny texty jsem napsal já. Když jsem začal psát texty na začátku existence Hypnosis, angličtina byla přirozenou volbou, aby většina lidí rozuměla a také proto, že angličtina zní silněji a k naší hudbě dobře zapadala – alespoň podle mého názoru.

A stejné je to i nyní v Scars On Murmansk! Pokud jde o témata, tak „Trough Dark Places“ se zabývá temnou stranu, která je uvnitř každého člověka, „My Death“ je přemítání nad posmrtným životem, „Buried Dreams“ se ptá, zda je možné žít bez snů a naděje. „Blind" je o člověku a jeho hlouposti a chamtivosti, což je téma, které je zpracováno rovněž v „Dark New Messiah"!

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Kompletní grafiku jsem dělal také já, použil jsem fotografii, která byla volně dostupná na internetu. Samozřejmě, že grafika je velmi důležitá a dotváří celkovou atmosféru písní.

Pomocí fotky opuštěného domu jsme chtěli vytvořit tíživou atmosféru, cestu k nicotě, která je přítomná ve všech textech...

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Vnímáme se jako deathmetalová kapela, ale každý z nás přišel do kapely nějak ovlivněný – death, thrash, black, heavy, prog, atd..., a to je, myslím si, velmi zajímavé! Písně jsme se snažili napsat co nejpoctivěji, se zanícením a vášní!

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Zatím ne, ale měli bychom to udělat v příštích měsících, protože na konci roku plánujeme nahrávat naše první album!

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Zatím jsme se Scars On Murmansk nekoncertovali. Všichni jsme dříve hráli s různými projekty, ale Scars On Murmansk je opravdu mladá kapela… Ale na následující měsíce již máme nějaké plány. Jsme opravdu netrpěliví, rádi bychom již nové skladby na živo hráli, ale také se chceme pečlivě připravit, abychom podali co nejlepší výkon…

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Samozřejmě! S Hypnosis  jsme v posledních 6 letech navštívili Německo, Belgii, Nizozemsko, Švýcarsko, Španělsko, Itálii, Lucembursko a dokonce i Českou republiku. Opravdu se nemůžeme dočkat, až se vydáme na cesty po Evropě i se Scars On Murmansk!!!

Plány do budoucna...

Právě pracujeme na videoklipu ke skladbě „Through Dark Places“, který bychom měli natáčet v příštích týdnech. Od září do listopadu máme naplánované nějaké koncerty, zatím pouze ve Francii. Mezitím stále pracujeme na novém materiálu pro první album, které chceme nahrávat v prosinci 2011 až lednu 2012… pak uvidíme. Jsme docela zaměstnaní, jak můžete vidět (smích).

www.myspace.com/scarsonmurmansk
www.facebook.com/scarsonmurmansk


Zveřejněno: 23. 04. 2011
Přečteno:
3515 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář