Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CUTTERRED FLESH – Cause The Apocalypse CD 2010, Nice To Eat You Records

Cutterred Flesh, partička karlovarských brutal death metalistů, rozhodně překvapuje. První překvapení nastane, když svými očky spočinete na parádně zpracovaném a zkolážovaném obalu, jenž Cutterred pořídili svému druhému dlouhohrajícímu kotoučku. Ten první - „Torture Is Medicine“ roku 2007 přinesl řádnou porci nasraného „bdm“ bláta a aktuální „Cause of the Apocalypse“ na tom není jinak. Druhé překvapení pak nastane, když Cdso roztočíte – má totiž parádně bestiální zvuk, silně připomínající brutální scénu počátku 00‘s. Jindra „Otyn“ Tománek odvedl rozhodně perfektní práci.

A to je teprve začátek – brzy si uvědomíte, že náplní Cutterred Flesh je tentokrát již dokonale chaotický blastující bordel, který se riffově láme tak 15 krát za skladbu, Standa Malý si svým takřka gore growlem prasí o sto šest, Míra Frček výborně drtí skutečně hodně old-school zvučené škopky, místo nějakých zastávek k nádechu se jede neustále dopředu, zpět ni krok. Koneckonců, totální devastace v „Dancing On The Flesh-Hook“ s fetusáckými pinchy, výbornou sypací rytmikou a staromilskými slidy mluví za vše.

„Autopsy Romance“ to je vzpomínkové fotoalbum staršího death metálu, kdy se bububu riffy slévají dohromady s neústupnými, dravými tempy a Cutterred Flesh ukazují, že prostě neberou zajatce a nehodlají nijak zpomalovat ani se s nikým mazat.
A to bude nejspíše nejzásadnější výtka tomuto nabušenému albu. Formace prostě neustále pouze jede dopředu, využívá jedinou možnou formuli – hrnout to před sebou. Já osobně neříkám, že je to špatně, ba naopak, dnešní metalové vody jsou tak hluboké, že se v jejich temnotách jistě najde dostatek místa i pro smečky formátu CF, otázkou ovšem zůstává, jak si s tak našláplou půlhodinovou náloží poradí dnešní zmlsaný posluchač.

Pro deathcore kids to bude nepřetržitý bordel bez jakýchkoliv melodických nápadů (zaplaťpánbůh), pro moderní, technikou nabuzené brutál death metalisty to bude až příliš jednotvárná směs, takže nám zůstávají pouze dm srdcaři, kterým by deska dle mého názoru měla udělat radost, zvláště v případě, že dostanou zálusk na old school valivý bdm, který se s ničím a nikým nesere a pokud vás ten kolotoč, jež je rozehráván, již nebaví, jediná možnost jak z něj vyskočit, je ten neutuchající příval brutality a naprosté duševní destrukce vypnout. Je pravda, že pánové tentokrát hodně vsadili na jednu kartu a příště by svůj styl možná mohli trochu vyšperkovat pár rytmickými/psychedelickými nápady, ale to jsou jen duševní pochody fandy především tvrdého progressivu.

Viděl bych to tak na 7, jelikož mně osobně tenhle nekompromisní bordel docela sedí, ovšem jak na tom budou ostatní, to netuším – asi dost proměnlivě. Každopádně to, že se CF usadili u Nice To Eat You jim naprosto přeji a Sevared Records na obalu působí také nadmíru dobře.  Takhle to dopadá, když ze sebe chcete vymáčknout maximum a někdo si toho všimne.  

Nejlepší bordely: Autopsy Romance, Searching For Nihility

Čas: 28:38

Seznam skladeb:  
  1. The Coming of the Mutilated
  2. Cause the Apocalypse
  3. Dancing on the Flesh-Hook
  4. Autopsy Romance
  5. Six Minutes to Annihilation
  6. Corpse Infected Carnival
  7. Spread of Mutation
  8. Searching for Nihility
  9. Wish to Be Quartered
http://bandzone.cz/cutterredflesh

Zveřejněno: 12. 04. 2011
Přečteno:
3471 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 04. 2011 00:12 napsal/a VV
:)
nice.