Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

SODOM - In War And Pieces CD 2010, Steamhammer

Němečtí thrashmetaloví veteráni SODOM se před koncem roku 2010 znovu přihlásili o slovo se svou aktuální řadovkou nesoucí název „In War And Pieces“, s níž se pokusili o napravení malinko pošramocené reputace, kterou způsobila předchozí eponymní deska vydaná na jaře 2006 (v mezidobí kapela ještě nahrála CD s archivními skladbami z počátků své éry). A hned je třeba dodat, že podle mého názoru se jim to povedlo měrou vrchovatou.

Od úvodní a zároveň titulní písně se z reproduktorů začíná valit opravdová nefalšovaná thrashová smršť, která posluchače pevně přikove do křesla a nedovolí mu vstát, dokud neskončí. A přesto, že se jedná, jak jsme ostatně u Sodom po většinu jejich kariéry zvyklí, o ryzí thrash metal, jsou skladby v mezích tohoto žánru poměrně rozmanité a sem tam můžeme zaslechnout i kratičké odbočky jinými směry (například do blacku). Poměrně často jsou, pro kapelu možná trochu netradičně, využívané melodické pasáže, které však v celkovém kontextu její tvorbu nijak dramaticky nepozměňují, ale spíše příjemně osvěžují, takže alespoň v žádném případě nehrozí, že CD s přibývajícími songy začne nudit, jak se ostatně u seskupení podobného ražení občas někdy stává. Nad veškerou instrumentální složkou samozřejmě burácí nezaměnitelný hlas vůdce celé smečky Toma Angelrippera, vše je pak opatřeno perfektní produkcí dalšího veterána (nejen) německé metalové scény Waldemara Sorychty, který albu vytvořil opravdu nádherný zvukový kabát. Jako nejlepší věci bych vypíchnul v pořadí šestou „Feigned Death Throes“ a osmou „God Bless You“, zajímavostí je určitě v němčině odzpívaná „Knarrenheinz“, která vypráví příběh o stejnojmenném maskotovi skupiny.

Jako hlavní motiv obalu byl tentokráte po předchozím historickém vybočení (již zmíněné CD se staršími věcmi nazvané „The Final Sign Of Evil“) opět zvolen námět s válečnou tematikou a tak se na nás z titulní strany zcela nekompromisně řítí tank, doplněný řetězovou pilou a vojákem s plynovou maskou; autorem coveru je Eliran Kantor.

Fanoušky, kteří si tento počin pořídí v limitované edici, pak jistě potěší i disk č. 2, na němž je zachyceno vystoupení Sodom na festivalu ve Wackenu v roce 2007 a které je pojato jako takové malé best of. Ve velmi dobré zvukové podobě si na něm mohou vychutnat takové perly, jakými jsou v repertoáru kapely například „Ausgebombt“ nebo „Sodomy And Lust“.

Seznam skladeb:

CD 1

   1. In War And Pieces
   2. Hellfire
   3. Through Toxic Veins
   4. Nothing Counts More Than Blood
   5. Storm Racing Up
   6. Feigned Death Throes
   7. Soul Contraband
   8. God Bless You
   9. The Art OF Killing Poetry
  10. Styptic Par Asite


CD 2

   1. Blood On Your Lips
   2. City Of God
   3. Proselytism Real
   4. Christ Passion
   5. One Step Over The Line
   6. Abuse
   7. Sodomy And Lust
   8. Ausgebombt
   9. The Saw Is The Law
  10. Outbreak Of Evil


Čas: 47:00 + 47:04

www.sodomized.info
www.spv.de

Zveřejněno: 18. 02. 2011
Přečteno:
3581 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář