Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

CUTTING EMBRYO - Fekal Appetite, CD 2010, Grodhaisn Productions

Trio mládenců Cutting Emryo z Karviné nabízí k tanci i poslechu debutové CD Fekal Appetite. Jak již z názvu samotného CD vyplývá, zpozornět by měli všichni přívrženci scatu, kaviáru, pissingu, goregrindu a jiných podobných kratochvílí. Zaujme už samotný obal alba, na kterém je vyobrazena strohá kresbička pěkně zatočeného lejna na talíři. Dobrou chuť. Pánové budou jistě fajnšmekři. Osmistránkový černobílý booklet obsahuje pouze fotografie, texty zcela chybí. Nejsem si ale zcela jistý, zda-li vůbec Cutting Embryo nějaké mají. Vokálům Bukerleho a Pajunka, kteří se v hovězím přednesu poctivě střídají, beztak není rozumět ani slovo. Podle názvů skladeb jako Konzumace žlutého sněhu, Decentně počůraná paní, nebo Stav ochlupení v zimní sezóně, usuzuji, že chasníci budou zřejmě veselá kopa. A to, o čem pojednává song Děvka z pískovistě, o tom snad radši ani nechci nic vědět.

CD kotouč, mimochodem jeho potisk zdobí také pěkně vyvedený zatočený exkrement, obsahuje celkem šestnáct skladeb. Poslední čtyři skladby tvoří demo z roku 2007, které je na velmi dobré úrovni a představuje prakticky hotovou kapelu. Malý rozdíl lze nalézt snad je ve zvuku aktuální nahrávky, která mi přijde o krapet hutnější a komplexnější, než starší čtyři kousky. Hutný a šťavnatý zvuk z GM Studia je opravdu vydařený a při "volume doprava" ve mě chrastí snad všechny hovna :o). Cutting Embryo neojevují nic nového, hrnou poctivý gore/grindcoreový hudební výškrab, který jistě ocení i nejeden parketman pod pódiem. Nekomplikované, hrubozrné krátké vypalovačky s nelidským rykem jsou zkrátka velmi chytlavé. Chybět nesmí ani různé žertovné hlášky z různých českých komedií a veseloher, ale kvituji, že je jich zde spíše méně než více. Například ve skladbě Decentně počůraná paní poznáte Bolka Polívku (film Dědictví...), kterak se ptá, kde si může ulevit... Na druhou stranu ve skladbách Kostičky nebo Roztomilá balada o Bajajovi pak Cutting Embryo sklouzávají k jisté infantilnosti. Grindy pindy, jak říkám já. Nechybí ani pocta španělským modlám Haemorrhage v podobě s přehledem přehraného coveru Anatomized z legendárního alba Emetic Cult (1995).

Necelá půlhodina s Cutting Embryo uteče jako voda a celé CD jsem slyšel opravdu mockrát, dosud mě neomrzelo a rád si ho pustím kdykoliv znovu. Nejlepší songy jsou pro mě šlapavá Decentně počůraná paní, mincecoreová Tuberkulóza a Kája. Netuším, proč je tenhle extrémní hudební žánr u nás stále celkem oblíben a má dostatek bláznivých fanoušků. Kořeny tohoto šílenství lze určitě nalézt v první polovině devadesátých let minulého století, kdy v Praze řádily spolky jako Hermaphrodit a snad i Masturbace, jejíž poslední CD Nablinkáno, nakakáno, spapáno a koncepční obal spadá do stejného soudku jako obálka Fekal Apettite.

Někdy mám takový dojem, že tyhle grupy vznikají jen pro tu příležitost, vydat jednu desku, zahrát si někdy na Obscenu a pořádně si tam zapařit a vyblbnout se. Cutting Embryo by to samozřejmě na takovémhle festu slušelo. Co bude dál, ukáže až mistr čas. Solidní debut a zábavná grindová kutálka.

Seznam skladeb:
1. Ribanna
2. Agresivní chlap v zelených gumákách
3. Krásná jako já
4. Bezdrátový ovladač
5. Decentně počůraná paní
6. Khuttu-lulu
7. Konzumace žlutého sněhu
8. Děvka z pískoviště
9. Amputace přirození
10. Kája
11. Kostičky
12. Anatomized (Haemorrhage cover

Demo 2007:
13. Tuberkulóza
14. Spermatem opilá
15. Stav ochlupení v zimní sezóně
16. Roztomilá balada o Bajajovi

Zveřejněno: 29. 12. 2010
Přečteno:
3413 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář