Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

MYSTERIOUS ECLIPSE – Two Years Later CD 2010, self-release

Při poslechu tohoto v improvizované vsádce příchozího CD a ukázek z bandzonu nového materiálu slovenské (tentokrát jsem se tam fakt podíval, nekecám..) melodic death metalové formace z Nového Mesta nad Váhom  mám pocit, že kluci měli předešlé CD „Two Years Later“ raději nechat mezi čtyřmi stěnami zkušebny, jelikož zvukově je to naprostá odpornost. Nechci si tu hrát na nějakého mistra zvuku, ale je fakt, že lepší kytary i vokály tu nakroutím i na staré integrované zvukovce. Nevím, co se kde pokazilo, ale v „Mysterious Eclipse studiu“ (zkušebna??) asi nebyl zrovna dobrý den. No nic, ačkoliv je nebohý recenzent ihned zkraje odrazován jakýmsi zastřeným bordelem, v němž sice basové tóny vyniknou, akorát je problém, že to je tak vše, nedá se jako správný mazák odradit a postupuje dále. Obsahově se jedná o poměrně klasicky složený (melodický) death metal ze staré školy, v němž prozatím spíše nic neurazí, nenadchne.

První flák „The Truth“ je fakt o ničem, ještě tak trochu neumělý štěkot Vavro Dzurilly podbarvuje klasickou bagrovačku s častými, byť poněkud falešně znějícími vyhrávkami, jakoby si tu někdo zapomněl naladit nástroj. Přesto melodická souhra ve druhé polovině skladby mne docela baví, škoda že rytmická kytara hraje v pozadí naprostý nonsense. Zato se dvojkou „Zeitgeist“ již svítá na lepší časy a ze skladby mám opět pocit, že zatímco první polovičky fláků jsou jen od toho, aby posluchače odradily, ihned v okamžiku, kdy kapelka zpomalí a nechá si prostor na všelijaké mezihry, ať už stupnicovité, či jiné, ihned se z nahrávky stává o stupínek lepší zážitek. Možná bude ve finále lepší, když se do budoucna Mysterious Eclipse vydají cestou technického death metalu ala Mindwork, jelikož ty thrashující/bagrovací jízdy jim moc nesedí. Prostě z toho nemám vůbec dobrý pocit, disharmonie tam sice je, ale taková nijaká, posluchače z kotouče brzo začne bolet hlava a vůbec neví proč.

Kapela má na tomto CD obrovské problémy s tím, že zatímco první poloviny jejích válů jsou takřka nesnesitelné, ty druhé jsou naopak poměrně dobré. Takhle se to ovšem dělat nedá, je třeba si ty „dobré“ pasáže rozprostřít po celé ploše, aby se posluchač nezačal zkraje nudit a nemusel hledat kde se co dobrého šustne. Výjimku tvoří poslední regulérní vál „Two Years Later“, který se naopak povedl a jakoby snad (pomíjíme vokál) pocházel z jiné nahrávky. Občas mi pasáže připomněly mnohem slavnější jména, takže musím přiznat, že s touto skladbou jsem velmi spokojen.

Na druhou stranu, toto CD snad bylo ještě drobným úletem a pouhým hledáním se, jelikož nová skladba z chystané nahrávky, jež se zove „Apocalyptic Flash“ už má grády a těžko se dá co do kvality poměřit s touto poněkud nepovedenou nahrávkou. I zvuk je nyní o 70% lepší, jen tak dál, pánové. A blahopřeji k basákovi, nyní už jen bicmen a jste připraveni to rozjet.

Čas: 38:55

Seznam skladeb:
  1. The Truth
  2. Zeitgeist
  3. Emptiness
  4. Piece Of Life
  5. Whispering Hope
  6. Hurricane Of Hystery
  7. Hellfire
  8. Two Years Later
  9. The Threat (bonus track)
http://bandzone.cz/mysteriouseclipse


Zveřejněno: 23. 12. 2010
Přečteno:
3306 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář