Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Za mosteckou skupinu Deathstar odpovídá bubeník Hanz.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela vznikla v lednu 2006 z trosek projektu Thanathea. Zakládajícími členy jsou Hanz (bicí) a Pík (kytara, zpěv), kteří v kapele působí dodnes. Po nějakém tom přemlouvání se ke kapele připojil basák Honza Křemen a později i kytarista Kamzík. Chvíli jsme působili beze jména a po nějaké době jsme se shodli na názvu Deathstar. Ani ne proto, že bychom se cítili jako hvězdy, ale všichni jsme kromě metalu fandové Star wars (úsměv).

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Současná sestava Deathstar vypadá takto :

Pík (kytara, zpěv), 26 let, působil v kapelách Scythe, Thanathea, Alchemist, na kytaru hraje 11 let
Hanz (bicí), 26 let, působil v kapelách Scythe, Thanathea, Alchemist, President, Čubaka, P.O., kromě Deathstar hraje v kapele Panychida a Diversity. Na bicí hraje 11 let
Pavel (sólová kytara), 24 let, působil jako session kytarista v kapele Panychida, kromě Deathstar hraje v kapele Diversity, na kytaru hraje 10 let
Petr (basa), 26 let, kromě Deathstar hraje v kapele Diversity, na basu hraje 9 let

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Debutní desku jsme nahráli u Honzy Kapáka ve studiu Hellsound v březnu 2010, CD a Digipack jsme vydali u Werewolf Productions. Cena CD je 150 Kč, cena Digipacku je 200 Kč a zatím jsme prodali cca 200 ks (od vydání desky uplynul 1 rok). Pokud by měl někdo z fandů zájem o naše CD nebo Digipack, nechť napíše na jan.richter@post.cz.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou v angličtině, což je ideální. Nemáme nic proti českým textům, ale angličtina nám vyhovuje víc. Je to mezinárodní jazyk, což hraje svou roli i v případě koncertů za hranicemi ČR.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je bývalý basák Honza Křemen, grafiku na desku zpracoval Hanz (bicí), vlastní web nemáme, používáme profily na bandzone, facebooku a myspace. Grafika hraje velkou roli v prezentaci kapely, ať už se jedná o plakáty, bannery, obal na desku nebo různé aktuality. Jedná se o další rozměr k muzice, kterou hrajeme (úsměv).

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Kapel, které nás ovlivnily, je celá řada, např. Metallica, Slayer, Megadeth, Nevermore, Immortal, Dimmu Borgir, Amon Amarth, Nile, Behemoth, Vader, Dream Theater, Necrophagist, Children of Bodom, Old Man’s Child, Cradle of Filth, Root, Krabathor, Hypnos, Dave Matthews Band, Dying Fetus, Slipknot, Insomnium, Arch Enemy a tuny dalších…

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Pro vydání desky jsme zvolili Werewolf Productions a vyčlenili jsme 50 ks CD na recenze a promo, vše je tedy v režii Werewolf Productions. Potěšila nás například pozitivní recenze ve Sparku, ale samozřejmě se najdou i velcí kritici, jako například ALL z RUMzinu. V zahraničí vyšly asi 4 recenze a byly veskrze pozitivní.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Máme za sebou cca 150 koncertů a nejlepší jsme odehráli v roce 2011, vyzdvihnul bych Czech Death Fest a Winter Metal Attack. Teď nás čeká listopadové minitour s Tortharry, FOB a Unborn, na které se fakt těšíme

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určitě je fajn podívat se za hranice, letos se nám to konečně podařilo a odehráli jsme 2 koncerty v Holandsku. Byla to zajímavá zkušenost, získali jsme pár cenných kontaktů a spřátelili jsme se s několika místními kapelami. Měli jsme i menší incident na prvním z koncertů, kdy při přídavku jeden fanda v rauši spadnul na stojan s mikrofonem a ten zpěvákovi urazil skoro půlku předního zubu... Účast na koncertech byla poměrně nízká a jak jsme se dověděli od našich holandských přátel, tamní UG scéna poměrně upadá. Kapel je hodně, koncertů taky, scéna je přesycená... takže něco podobného, jako u nás... V listopadu nás čeká další zahraniční koncert a to v Německu.

Plány do budoucna...

Plánujeme odehrát co nejvíc koncertů a dostat se víc do povědomí na tuzemské metalové scéně, za utržené peníze z prodeje desky udělat merchandise a nahrát mini CD s novými songy.  Mimo to pilně zkoušíme a skládáme materiál na další desku. Jako kapela jsme stále prakticky na začátku, na místní UG scéně stále nejsme moc známí, což je pro nás všechny obrovská výzva a motivace do budoucna.

RECENZE

www.bandzone.cz/deathstar


Zveřejněno: 05. 11. 2011
Přečteno:
3627 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář