Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Zombified - Outbreak EP 2010, Grindscene Records

Jsou kapely, kterým to, že trpí nedostatkem vlastní invence, bez problému odpustíte, protože v sobě mají něco, čím to vykompenzují. Ať už je to třeba proto, že mají, i přes výše zmíněnou skutečnost, schopnost složit silné skladby. Jenže je tu i druhá skupina, která svou nepůvodností tahá za uši a zároveň žádné ohromující kompozice nenabízí a vy už nejste schopní to přejít jen tak mávnutím ruky. Bohužel do této skupiny patří i tato nová formace z irského Belfastu, pro kterou je toto EP první zásek.


On už název vyvolává dostatečné pochybnosti o tom, jestli je to skutečně taková kruťárna nebo si z nás Zombified střílí. Podle dostupných fotografií nevypadají muzikanti na velké šprýmaře, takže se přikloňme k první variantě. Pokud to tedy vše budeme brát smrtelně vážně, tak potom je třeba hned zdůraznit, že se měli Zombified narodit o dvacet let dřív, taková je to novota. Ačkoliv mi lezou krkem kde jaké deathcory a bůh ví jaká moderna, tohle, co se na mě line, je opravdu oldschool death metal jak řemen. Klasické postupy, zcela poplatné žánru, kde můžete z rukávu hrnout názvy kapel, které z toho zaručeně uslyšíte. Hudebně se pohybujeme převážně v rychlejším tempu, kde se ale najde místo i pro pomalejší výjezdy, které jakoby Six Feet Under ze zkušebny vypadly. Co naplat, že zpěvák má správně záhrobní murmur, že zvuková podoba je úplně v pořádku, že se povedlo intro Infection a poslední  Zombie Fodder je celkem také vydařená… na to, aby šly body nahoru, je to málo.


Ačkoliv to může vypadat, že zde popisované EP je něco strašného, tak to zas ne. Věřím, že by to mohlo někoho zaujmout, moc vás ale nebude – na to dám krk. Poslechnout se to dá bez problému několikrát, ono aby ne, když to má 11 minut, ale pochybuji že to v někom zanechá silnější stopu a bude se k tomu opakovaně vracet.


Jestliže se vám bude zdát, že bodové ohodnocení je příliš vysoké na to, jak jsem zde Zombified natřel, tak je potřeba říct, že se pořád pohybujeme v mantinelech hudby, která jde normálně poslouchat a rozhodně to není žádný pubertální brak. Jen mi prostě uniká hlubší smysl této nahrávky, než je pocta tomuto stylu.

Čas: 11:33

Seznam skladeb:

  1. Infection
  2. Morgue Angel
  3. Amputheatre
  4. Outbreak
  5. Zombie Fodder

http://www.zombifieduk.com/

http://grindscenedistribution.netdirector.co.uk/


Zveřejněno: 06. 12. 2010
Přečteno:
4138 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář