Nejbližší koncerty
INSANIA

BLOODY DIARRHOEA - Tenesmus CD 2010, Bizarre Leprous Productions

Bloody Diarrhoea patří do té sorty kapel, které by každý old school goregrindový fanoušek z Čech měl vysypat z rukávu, i když ho násilím vzbudí ve dvě ráno a donutí jej citovat všechna důležitá jména české scény. A když uvážíme, že jejich první dlouhohrající počin vychází až letos, jářku nějakých 9 let od založení, člověk si říká, že vstoupit do povědomí fanoušků na tak dlouhou dobu pouze splity a demy je vážně úctyhodný výkon. Nic, zamačkávám slzičku dojetí a pouštím tuhle gore-grind lo-fi nádheru s krásným boosterizačním řevem Bambuse, všemožnými zvukovými samply z filmů, traktorizovanými kytarami i basou, to vše podporované řádně nasraným tucoidním automatem „Skynet“.

Dobří holubi se prostě vracejí a Bloody Diarrhoea s „Tenesmus“, které povětšinou sází na naprosto primitivní kolovrátkové riffy, tak jako v případě „Vaga-Bond-Age“, jež znějí v roce 2010 tak krásně nostalgicky a úsměvně (bože, tenhle „trojsun“ snad při svých cvičeních hrál postupně každý kytarista na světě!) se naštěstí opět vrátili a tentokrát s pořádnou porcí svých chorých úchyláren, za kterou se však jejich mozky paradoxně nemusí nikterak hanbit. Goregrind made in Czech Republic, jenž jsme se postupem let naučili zbožňovat pro jeho jednoduchost, hravost a hlavně neuvěřitelnou nadsázku, které zvláště ty black metalové spolky často nejsou schopny. Inu já osobně jsem za všechny tyhle smečky rád, protože metal nemá být vždycky vážný jak hovno, jelikož pak se ten patos stává nesnesitelným.

Ono taky pojmenovat minutu a půl trvající cover „Sweet Dreams“ Eurythmics „Seed Streams“ je něco, co se Aničce Lenoxové bude určitě líbit a track si bude vždy před spaním ještě ráda pouštět. Hlína, nic jiného.  Jak mi tu album plyne v nekonečném přísunu tekkoidního bordelu, zbystřím u „Spinal Nerve“ s naprosto parádně nabouchaným automatem, bombastickými riffy a feťáckými samply. Vál jako hrom! Navíc totálně zprasená verze „Video Killed The Radio Star“ je opravdovým blahem pro všechny, kteří podobně jako já tenhle dementní kus popu zrovna dvakrát nežerou.

Inu krvavé prdele ani po letech nijak nezavoněly, svou páchnoucí krvavou srajdou neustále obtěžují/oblažují všechny posluchače v doslechu a právem patří mezi uznávaná jména české scény. Se zahraničím bych tentokrát moc nesrovnával, je to typicky česká záležitost, jež žádné zvláštní ambice prosadit se za našimi hranicemi pravděpodobně ani nemá. On by totiž stejně zahraniční posluchač přišel o ta vynikající intra z filmů, které, přiznám se, některé tentokrát neznám ani já a to je co říci..

 Pokud budete mít možnost kluky někde vidět naživo, rozhodně ji využijte, dobrá odreagovačka, vypnete mozek, připravíte se na nekončící nálož naprostých úchyláren plazících se kdesi mimo tradiční hudební prostor a dobře si zařádíte. Osm. Velká sranda.

Čas: 26:59

Seznam skladeb:
  1. Sexual God
  2. Acne Amor
  3. Vaga-Bond-Age
  4. Pesina Non Grata
  5. Seed Streams
  6. Altoahfbm
  7. Spinal Nerve
  8. XXX Church
  9. Tenesmus
  10. Po-Pi-Cho
  11. Anatomy Gastronomy
  12. Bitch Trasnformer
  13. Little Sparrow
  14. Fast Food
  15. Gnostic Plastic
  16. Lady-Bug
  17. Smoking Sweetens Your Pregnancy
  18. Idiot Killed By The Radiant Fart
  19. Uncle Nicknack
  20. Error Track 20 No Found
http://bandzone.cz/bloodydiarrhoea

Zveřejněno: 29. 11. 2010
Přečteno:
3383 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 12. 2010 19:42 napsal/a DW
Díky
potěšilo a bylo mi potěšením:)
03. 12. 2010 21:40 napsal/a Halbi
recka
Diky za recku, ze ktere se lidi neco dozvedi!!! Jinak tahle veta me naprosto mluvi z duse \"Inu já osobně jsem za všechny tyhle smečky rád, protože metal nemá být vždycky vážný jak hovno, jelikož pak se ten patos stává nesnesitelným. \", uzasny....