TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

RADIOLOKÁTOR, AVENGER, BEISSERT (D), BEHIND THE CEMETERY WALL, KAOSQUAD

Po necelém měsíci se na strakonickou Křemelu vrátil metal.

K původně avizovaným čtyřem tuzemským kapelám na poslední chvíli přibyla německá parta Beissert. Ta měla v plánu čtyři zastávky v rámci turné po českých zemích, leč z jedné štace sešlo a tak pánové narychlo hledali jinou příležitost k vystoupení, aby den nepromarnili.

Úderem dvacáté hodiny se před slušně zaplněný klub postavil smíšený kvartet BEHIND THE CEMETERY WALL, v němž rovnou polovinu tvoří slečny – řvoucí Karolína (asi se budu opakovat, ale za její projev by se nemusel stydět metrákový chlap; navíc Karolína pečlivě artikuluje, což nebývá v tomto žánru až tak obvyklé) a s grácií basující Adélka. BTCW měli ve své krátké kariéře spoustu starostí s bubeníky, během letošního roku se vystřídali tři, zatím posledním je Honza (zároveň Pressboil), který kapele na poslední chvíli vytrhl trn z paty a naskočil na uprázdněnou sesli. Premiéra mu ale sedla parádně a odstartoval večer, který lze s malou dávkou nadsázky nazvat jako bubenický. BTCW Honzova přítomnost neuvěřitelně nakopla a výsledkem byla smršť, o kterou se rovným dílem postarala celá crustující kapela.

Služebně ještě mladší KAOSQUAD velmi mile překvapili. Trio v klasickém obsazení narvalo do přítomných mix grindu, deathu a thrashe, o vokály se střídali oba krotitelé strun a o tempo divoch za bicími Aleš (jinak také Mururoa). Kaosquad se prezentovali jako kapela, která ví, co chce a odměnou jí byla vřelá odezva publika.

A Křemelka se stále plnila, počet příchozích přesáhl stovku, což je na Strakonice číslo takřka zázračné. I BEISSERT si počet diváků pochvalovali (jejich kytarista mluvil velmi dobrou češtinou), nicméně přijetí měli poněkud vlažnější. Diváci se rozdělili na dvě skupiny – jedna si poměrně netradiční mix metalu a rock´n´rollu pochvalovala, druhá láteřila, zejména na zpěv, který osciloval od čistých poloh k řevu. Ke cti je německým chasníkům třeba připsat, že odehráli sebevědomé vystoupení. Navíc jim přál zvuk a měli nejlepší sound večera.

Přesně naopak dopadli AVENGER. Hluková koule, která se dobrou třetinu setu valila z beden, otrávila většinu přihlížejících a poznamenala tak celé vystoupení přechovicko – česticko – plzeňsko – hořovicko – prachatického bandu. Honza a spol. to trochu vycítili a chemie mezi kapelou a publikem nějak nefungovala, byť šlágry z celé etapy existence kapely mají pořádnou sílu. Snad si všichni spraví chuť na tradičním Satan Klaus Festu 25.12. ve Volyni, kam je naplánovaný křest luxusní LP desky Feast of Anger – Joy of Despair.

Delší pauza, způsobené problémy s aparátem, určitě přišla k duhu Čertovi, který odbušil náročný set Avenger a čekala ho další jízda... RADIOLOKÁTOR nastoupili, nadrtili, zvítězili... Myslím, že takové peklo Křemelka ještě nezažila. Celý prostor pod pódiem se zaplnil pařícími maniaky, zhusta oblečenými do nových triček Radialokátor (netradičně bílých). Kapela se samozřejmě chytila a převálcovala vše, co jí stálo v cestě. Lidi s Inym vyřvávali letité šlágry od Kryptoru, Törru, Debustrolu, Arakainu, Assesoru, Korek se Žroutem předváděli oldschoolové pózy, Honza pařil jako o život a muzikanti i diváci končili „promočení od hlavy až k patě“.

Fotky: Dave, Johan

Zveřejněno: 21. 11. 2010
Přečteno:
3133 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 11. 2010 08:43 napsal/a immortal
J,j
Pěknej report Johane. Přesně tak to bylo. Křemelka plná k prasknutí, což asi dlouho nepamatuje a při Radiolokátoru to byl pěknej masakr, doslova Peklo nad Otavou :-).
21. 11. 2010 11:15 napsal/a Dave_DH (DePeHa)
Díky...
Děkujeme všem příchozím za podporu akce !!