Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

OVERSIGHT - ...In Their Hands? CD-R 2010 Vlastní náklad

Když s debutem byla nejčastěji spojovaná slova jako hardcore a crossover, dokázal bych si pod tímto slovním spojením představit o něco barevnější produkci, než které se mi při poslechu dostalo. V případě zde recenzovaného EP se jedná převážně o hardcore a protože tento styl je možno si vykládat více způsoby, tak pro upřesnění se tato produkce jeví jako HC NY ranku, který byl na vrcholu zhruba před patnácti – dvaceti lety. Ale i Oversight si uvědomují, že se píše rok 2010 a tak do své muziky po malých kapkách vnášejí i jiné vlivy – ale zase ne tolik, abych v tom viděl bůhvíjaký cross.

První Kid With The Snowy Nose je klasická skladba výše zmiňovaného žánru, po pomalejším rozjezdu se rozjede pravá smršť, poté neustálé změny tempa, do toho osvědčené riffy, které mají svou úroveň, ale o tom, kde jste je slyšeli, nemusíte dlouze přemýšlet. Prostě i když posloucháte tento song poprvé, tak máte pocit, že už ho jednoduše znáte. Rychlejší, nátlaková pecka na začátek, která má sice grády, ale žádné přehnané nadšení nezpůsobí.

Následující One Flag Solution je už o něco variabilnější, na začátku zaujme zajímavá melodická kytara, aby se vše vrátilo do starých HC kolejí. Když už si myslíte, že vás nemůže nic překvapit, přichází v půlce skladby změna, kdy začne doslova deathmetalová pasáž se zajímavým, skoro až heavy sólem, což určitě působí jako vítané zpestření.

Poslední 01101 mě baví nejvíc, třeba už pro zajímavý začátek. Ale to, co mě zaujalo nejvíce, jsou především pomalejší, melodické pasáže, které vždy pěkně vygradují. V téhle kompozici Oversight působí vyspělým dojmem a dokazují že do toho není potřeba vždy jen bušit a že umějí poskládat zajímavou skladbu. Jednoznačně nejlepší song na EP.

Oversight na In Their Hands naznačují, že by to mohlo jít do budoucna lépe, mají občas zajímavé nápady, ale bohužel i po několikátém vyslechnutí se nedostavuje žádný oslnivý pocit a těch pár minut kolem mě profrčí a nic moc to se mnou nedělá, a že jsem to poctivě protáčel (úsměv).

Po technické stránce je vše zvládnuto s přehledem. Nejvíce vyniká basák – mám rád kapely kde basa dostává příležitost a není odstrčena jenom někam do pozadí. Tady je vidět že si to Rejžák užívá a že „ví“, nejvíc když dá vzpomenout na funky.  Nakonec mi, po prvotním tápání, ani nevadí humpolácký projev vokalisty, zároveň ale rozumím kritickým hlasům na jeho adresu. Co se týče vokálních částí, tak víc než solidně jsou zvládnuty sborové vokály a mluvené pasáže. Sympaticky působí textová část, na které si Oversight dávají záležet a texty nejsou jen prázdné slova.

Nakonec to není ani zas takový old school, jak by se mohlo z výše napsaného jevit, ale schází mi tam něco, abych mohl v klidu říct, že je to kvalitní kapela a její poslech mi činí radost. Ve své podstatě tento styl mám rád, ale hudba, kterou Oversight hrají, zatím kolem mě tak "ňák" proplouvá. Takhle je zatím budu, bohužel, považovat pouze za regionální partičku.

Seznam skladeb:

  1. Kid With The Snowy Nose
  2. One Flag Solution
  3. 01101

Čas: 12:49

http://bandzone.cz/oversight

http://www.myspace.com/oversightcz


Zveřejněno: 11. 11. 2010
Přečteno:
3465 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 11. 2010 13:23 napsal/a Karel
kavlitní kapela to je
tomu rozumíš jak koza petrželi