Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

13.11.2010, Praha, Palác Akropolis

Country  music má v České republice specifické  stigma, a o punk-rocku to  platí dvojnásob - v tomto  ohledu je proto cesta písničkáře Austina Lucase téměř  misionářská,  zejména z toho důvodu, že se mu prokazatelně daří měnit  dlouhodobě zavedené status quo.

Právě  tento Američan, který se přestěhoval na  počátku milénia  do Prahy, aby v ní posléze prožil téměř osm let, našel  totiž  odvahu se postavit jen s akustickou kytarou a vlastním hlasem před  zaryté  punkery - tedy publikum, které má hodně daleko ke  kovbojům nebo romantickým  trampům - a jako bonus navíc se  mu podařilo toto publikum přesvědčit  ke změně přemýšlení i  vnímání hudby. V jeho projevu se dokonalým způsobem  spojila  nekompromisní punková přímočarost s hluboce zapuštěnými  hudebními kořeny  z vlastního dětství, které se v určitý  moment začaly drát na  povrch. Výsledkem je silně emotivní  a zároveň kouzelně křehká muzika,  doplněná o Austinovy úžasné texty,  které dokáží posluchače svou  dojemností zasáhnout neskutečně  hluboko v jejich nitru.

Stejně jako např. Chuck Ragan se i Austin  Lucas  stále otevřeněji hlásí k odkazu původního amerického  country a bluegrassu, bez  toho, aby jakkoliv rezignoval na punkovou  znepokojivost, kterou okořeňuje  svou tvorbu od úplného počátku.  Jeho největší zbraní však stále zůstává  obrovské otevřené  srdce, cit pro psaní vynikajících písniček a zároveň smysl  pro  důležitost životních hodnot. Právě i díky tomu Austin  v současné době  spolupracuje s velkou škálou zpřízněných  hudebníků, včetně jeho vlastní rodiny.  Šlape s nimi dál  po své cestě a vypadá to, že se nehodlá jen tak zastavit.

Spříznění muzikanti doprovázejí Austina rovněž  na podzimním evropském turné, v jehož rámci zavítají v  sobotu 13. listopadu i do  pražského Paláce Akropolis. Druhým  kamínkem do mozaiky hudebně zajímavého večera  budou Drag  the River, interpreti z Colorada, kteří mají opět silný "punk-rockový  background" - v sestavě najdeme zpěváka Chada Price z kapely  ALL, jedné z legend  tohoto stylu. Drag the River vystupují jako  skvěle sehrané duo, pracující s  velkou škálou emocí, která  dokáže vyvolat příjemné mrazení v  zádech.

Výraznou osobností, jež si vytvořila  svůj nezaměnitelný  rukopis, je i další účinkující -  Cory Branan se narodil v Mississippi a v  současné době žije  v Austinu v Texasu, tedy ve městě, které má jednu z  nejsilnějších  komunit nezávislé kytarové hudby. Má rovněž blízko k tradičnímu  americkému country i k punkové etice, a bývá velmi často  přirovnáván  například k Ryanu Adamsovi nebo ke Conoru Oberstovi.

Vstupenky  seženete od 15. října v síti Ticketportal za 199 Kč, a rovněž  v  kavárně Paláce Akropolis za ještě přívětivějších 180 Kč..

www.conspiracy.cz


Zveřejněno: 09. 11. 2010
Přečteno:
3551 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář