Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

VIDOCK - Faustum CD 2010, vlastní náklad

Sotva vyplním redakční dotazník a napíšu tam, že mezi nejméně oblíbené styly u mě patří heavy metal, tak hned nato dostanu k recenzi heavymetalovou nahrávku, fakt díky Johane (úsměv).

Když se na to vše podívám bez předsudků, tak zjišťuji, že je hned poznat, že Vidock jsou zkušení chlapáci, kteří ví jak chtějí znít a co hrát. Produkují muziku na které vyrostli a mají ji tím pádem nejraději, a to heavy - thrash metal. Za svojí tříletou existenci nastřádali dost materiálu k tomu, aby se odhodlali vydat debutové album,  které vychází letos v létě. Natáčelo se ve studiu Hacienda pod dohledem Miloše Dodo Doležala, tím pádem o slušnou produkci je postaráno.

První polovinu alba považuji za lepší, celkově se tam vyskytuje více chytlavých a zajímavých nápadů, např. v první věci V (atmosférické klávesy, povedené sólo). Občas, bohužel, lze zaslechnout ne zrovna originální postupy. Třetí Ritual, song, který musí cílovou část posluchačů nadchnout, na mě působí jako bych jej už několikrát slyšel a to se v téhle scéně v podstatě nechytám. Ale docela mě překvapilo, že udržím u celé desky pozornost a i několikrát si jí bez větších útrap na zdraví ještě pustím.

Celá hudební složka na tomto debutovém CD působí vyzrálým dojmem, jak po hráčské stránce, tak kupodivu i po pěvecké. Zpěvák a kytarista Tomáš Eisler často mění svůj hlasový rejstřík a naštěstí se v něm heavy ječák objevuje jen zřídka, což velice kvituji (úsměv).

Co se ale hrubě nepovedlo, je celý artwork alba. Nejde nezmínit opravdu silně nepovedený přední obal, něco ve stylu dvacet let starého black metalu. V bookletu zase k pousmání poslouží fotka Davida Hradílka, který na řetězu drží uříznutou ruku. A nad faktem, že v textové části bookletu je přeházené pořadí skladeb, už jen mávnete rukou.

Vidock podávají svou muziku přesvědčivým dojmem, ale obávám se, že svým stylem těžko zaujmou někoho mladšího třiceti let. Ale na druhou stranu starší pardály jistě potěší a to není málo (úsměv).

Čas: 43:19

Seznam Skladeb:

  1. V
  2. The End of Doom
  3. Ritual
  4. Fall into the Abyss
  5. De Sade
  6. Mad Dwarf
  7. The Circle Is Closing
  8. Leviathan
  9. Odin
  10. 100 Devils
  11. In the Belfry
http://www.vidock.cz
http://bandzone.cz/vidock

Zveřejněno: 23. 10. 2010
Přečteno:
3621 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář