Nejbližší koncerty
LLYR

BLASPHEMER - Devouring Deception EP 2010, Comatose Music

Tak na tuhle bandu pošahaných úchyláků z Milána jsem se zatraceně těšil, zvláště poté, co jsem byl hluboce rozčarován z heavy metalu poslední řadovky Decrepit Birth, jejíž „Diminishing Between Worlds“ mne před pár lety naprosto rozsekala. Nu což, naštěstí v rybníku technického brutal dm stále zůstává pár řádně chorých mozků, které se jen třesou, až to do nebohých hlav posluchačů pustí s plnou vervou.

Taliáni Blasphemer jsou určeni přesně pro tuhle příležitost a už jejich vynikající debut z roku 2008 „On the Inexistence of God“ sliboval, že letošní EP bude opět šťavnatým steakem pro každého tech brutal dm fajnšmekra.
Uvedeni do děje jsme rouhačským recitálem, připomínajícím starší jména death metalové školy, přičemž ten je po několika vteřinách vystřídán..syrovým bordelem jenž natrhává kloaku každému, který se odváží si tuhle prasárnu pustit.

Suprová slapující basa, kytary Simoneho a Andrey, odkazující na staré drtičky Suffocation, zkažené prasáckým gore/grind chropotem neskutečně brutálních vokálů čtyř z pěti členů kapely. Inu každý přispěl svým semenem do pochvy a že už při druhé „Let Him Bleed (On the Inverted Cross)“ nasadí Blasphemer k chaotickému kytarovému bordelu, navíc opatřenému vskutku zabijáckým zvukem, to se pak člověk ani nediví, že tahle výborně sehraná cháska následně sáhne po rovněž výborných klasicích Broken Hope a jejich válu „I Am God“ z dosud velectěného řezu „Loathing“ (matně si vzpomínám, jak jsem je kdysi měl zkompilované na jedno CD s EP Suffo „Despise the Sun“ a obě nahrávky miloval a miluji dodnes) v podání Italů však zní, jakoby přes skladbu cestou přejel traktor, tak úchvatný bordel dokáže tato talentovaná, nedávno navíc personálně obměněná formace vykouzlit.

Oficiální vznik 1998 a na kontě pár splitek, dva roky starý debut a EP? To je velká škoda vážení, jelikož já osobně jsem byl s brutálním kotoučem naprosto spokojen a ačkoliv bych si snad po vzoru Cattle Decapitation přeci jen dokázal představit větší nálož úchyláren, technicky je to zdatná neurvalá práce, která se s nikým nemazlí a když banda na samý konec téměř 13 minut trvající kolekce vypustí „single version“ tracku „Cloaca Of Iniquity“ naprosté hudební destrukce, jen se usmívám pod vousy a představuji si singl rotovat v éteru některé naší majoritní radiové stanice. To bychom ty mozečky ze zdí kanceláří a domovů seškrabovali ještě za měsíc, vážení..

To kdyby takhle hráli čeští Blasphemer, asi bychom měli větší radost..

P.S.: O artwork se postaral bývalý kytarista kapely a nadaný grafik/designér/malíř Marco Hasmann, jehož myspace link přidávám k dobru níže. Opět velmi kvalitní práce, sluší se dodat.

Čas: 12:58

Seznam skladeb:
  1. Devouring Deception
  2. Let Him Bleed (On The Inverted Cross)
  3. Revealed Fraud
  4. I Am God (Broken Hope cover)
  5. Cloaca Of Iniquity (single version remastered)
www.myspace.com/blasphemerbrutal
www.myspace.com/hasmann/photos/albums/album/0



Zveřejněno: 31. 10. 2010
Přečteno:
3310 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 11. 2010 18:35 napsal/a DW
Ale
zase tam máš něco málo navíc- moderní kravinky:))
01. 11. 2010 22:44 napsal/a Annal
Blasphemer
Ja mam od nich nejradsi ten promo song \"Cloaca of Iniquity\" nahranej jeste s Goulonem. \"On the Inexistence of God\" bylo o kousicek slabsi. Na novym EP mi chybi ta kytarova hustota.