Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

AURA NOIR – Hades Rise CD 2008, Peaceville Records

Další účastníci letošního Brutal Assaultu reprezentují oldschoolové metalové křídlo. Léta tak trochu v ústraní, ale pořád aktivně straší své okolí špinavým black metalem. Poslední album Aura Noir je sice staré dva roky, ale stále aktuální a zřejmě na něm bude postavený i koncertní set norských satanášů.

Ve studiu si duo Apollyon (bicí, baskytara, zpěv, kytara) – Aggressor (baskytara, zpěv, kytara) vystačí a o nástroje podělí, zřejmě jim to tak vyhovuje. Pro zpestření si pozvou nějaké hosty, a že jde o zvučná jména – tentokrát vypomohli Blasphemer a Danny Coralles – a jednou za uherský rok se vytasí s novinkovým materiálem. Ten poslední čítá desítku skladeb a mixuje starý špinavý black metal se starým špinavým thrash metalem. Nic víc, nic míň, slovo špinavý navíc dobře charakterizuje i zvuk nahrávky, který zavání Venom a Hellhammer. Do střednětempého black´n´rollu jsou občas zakomponována vyjící kytarová sóla, o něž se postarali výše uvedení hosté. Způsob zpěvu hodně připomíná ranná osmdesátá léta, žádný skřehot ani murmur, ale zastřený chraplák. Za nejlepší song považuji osmý Iron Night / Torment Storm, který je mnohem pestřejší než okolní, poměrně monotónní rambajz.

Kdyby takhle dnes začala hrát parta teenagerů, asi by byla pro smích. Jenže Aura Noir se drží svých kořenů a za svou neústupnost si zaslouží respekt; nikoliv ale nadstandardní bodování.

Blackmetalisté až tak často své nahrávky do digipacků nebalí, ten Auronoiří je ale poplatný žánru, takže v napohled stylovém přebalu aby jeden marně hledal texty nebo nějaké grafické parádičky, snad s výjimkou pentagramu na titulce, který je celkem nápaditě „vyrobený“ z kos. Vnitřní příloha sice nechybí, ale kromě sestavy a základních informací obsahuje jen koláž z fotek fanoušků a vypitých lahví. Asi tím pánové demonstrují svůj přístup k metalu – s ničím se moc nesrat a hlavně se bavit.

Seznam skladeb:
  1. Hades Rise
  2. Gaping Grave Awaits
  3. Unleash The Demon
  4. Pestilent Streams
  5. Schitzoid Paranoid
  6. Death Mask
  7. Shadows Of Death
  8. Iron Night / Torment Storm
  9. South American Death
  10. The Stalker

Čas: 38:27

www.myspace.com/auranoir
www.peaceville.com

Zveřejněno: 04. 08. 2010
Přečteno:
3379 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář