Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

ŠAŠCI V MANÉŽI - Kocór f tróbě, CD-R 2009, vlastní vydání

Další Morčata na útěku, pomyslel jsem si zděšeně při letmém obhlédnutí CD Kocór f tróbě od kvarteta muzikantů z jihomoravských Bučovic. Beru to jako výzvu a vkládám potištěné, vypálené CD-R značky Verbatim do mechaniky přehrávače, jsa připraven na věci budoucí. Moje nejčernější obavy z produkce Šašků se naštěstí nevyplnily.

Hybný heavy rock, s jemnými doteky heavy metalu a své nesporné místo zde mají i progresivní party. Jasně, muzika to není nikterak objevná, ale díky dobrým instrumentálním výkonům všech členů kapely nahrávka skutečně hraje a je celkem radost ji poslouchat. Kdepak, žádný uprděný bigbít se nekoná. Celkem osm autorsky původních kompozic složil hlavní mozek a zručný kytarista David "Dave" Šebesta, vyjma skladby Mrtvola (Dead Love), kterou složil Ludvík Čihánek. O lyrickou stránku se postaral zpěvák Milan Holzer. Kvartet doplňuje rytmická sekce Zdislav Šebesta - basa a Vladimír Pila - bicí. Texty opět halb und halb anglicky s čestinou.

Výrazná jihomoravská melodie zde zanechává svou stopu a občas mně dává vzpomenout na dnes již prachem zavátou brněnskou skupinu Drunk President, která se prezentovala podobným feelingem. Dva výtečné instrumentální kousky Cirkus a Instrumental Progress jsou ozdobou "Kocoura v troubě". Skousnout se kupodivu dají i na romantickou notu naladěné skladby Mrtvola (Dead Love) či Řeka touhy. To vše hlavně díky šikovnosti výše zúčastněných a přehledu nad věcí, s jakou je nabízený materiál servírován. Zpěv Milana Holzera není nijak afektovaný, má přirozenou barvu hlasu, intonovat umí, takže pohoda. Kytarista a hlavní skladatel David Šebesta nezapře svou hudební lásku k Nuno Bettencourtovi (Extreme) a jemu podobným kytarovým mohykánům.To vše je samozřejmě nepřeslechnutelné i v tvorbě skupiny a nejvíc hned v první skladbě Hard Man.

Zvuk pořízený ve studiu Davos (např. Diphteria - Claustrophobic) je zdařilý a všechny nástroje si můžete v klidu vychutnat. Na první nahrávku to není vůbec špatná práce, tedy až na ten ne zrovna moc duchaplný obal a název. lKocóra f tróbě  lze doporučit těm posluchačům, kteří mají rádi poctivou, kvalitní hard rockovou smršť, s více než třemi akordy. Házím šaška do manéže.

Seznam skladeb:

  1. Hard Man
  2. Made Of...
  3. Sunshine Forever
  4. Cirkus
  5. Řeka touhy
  6. Justice
  7. Instrumental Progress
  8. Mrtvola (Dead Love)

Čas: 33:25

www.bandzone.cz/sascivmanezi


Zveřejněno: 05. 04. 2010
Přečteno:
3767 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 04. 2010 13:32 napsal/a DW
Ano
poslouchal jsem bandzone a pánové - navrhuji opustit buranskou prezentaci, který tu máme už opravdu habaděj a pojďte to pojmout trochu vážně - muzika sice nic co by člověka posadilo na zadek, ale příjemnej mix melodiky a snahy o sem tam progresivní zvuk. Muzika vás baví, to je vidět, ale myslim, že nebude problém trochu zvážnět. A Milan nechť pokračuje v procvičování anglické výslovnosti a bude to v pohodě.
05. 04. 2010 13:21 napsal/a Pavel
blbý název
Pro mě užasná muzika a bezva kapela, .....jen nevím proč se kapela prezentuje tak blbými jmény a nazvy....