Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DESTINITY - XI Reasons to See CD 2010, Lifeforce Records

Když jsem zapínal již sedmé (!) řadové album Lyonské formace Destinity, jež vznikla na křídlech roku devadesátého šestého,nečekal jsem jejich klasický symfonický black/death metal, jenž předváděli uprostřed své kariéry, ale na thrashující melodic death metal, jenž posléze ve svém vždy vyprodukuje šikovný Jacob Hansen a pošle do světa. At The Gates, Hypocrisy (někdy kolem roku 1999) ale i klasický „thrash“ melodeath ve stylu Arch Enemy – to je koření nové nahrávky „XI Reasons to See“. Bohužel, ačkoliv bychom tu mohli dlouho spekulovat a obdivovat očividnou sehranost kapely, kterou navíc letos doplnil nově příchozí - basák David. Člověk má jasno – našlapaný zvuk, elektro klávesy, chorusy ve stylu Strapping Young Lad, v pozadí symfo – to je ten modern metal, jenž se na nás valí ze všech stran, z Dánska zvláště.

Ať už jde o hymnickou kompozici „A Dead Silence“, uhánějící atmosférickou "When They Stand Still", která je takovým připomenutím a zhodnocením riffů Amon Amarth poslední dekády, industriálně laděnou „To Touch The Ground“, to vše je naprostý standard, jenž sice splňuje osnovy moderního metalu, ale nepřináší naprosto nic nového. Posluchač má jednoduše pocit, že poslouchá kvalitně produkovanou, ovšem po obsahové stránce zcela prázdnou kopii Kanaďanů, která je snad je o něco méně úchylná a více tradiční. Ale zároveň také mnohem méně svébytná a originální.

Již jsme si před časem řekli, že jsme obeznámeni s faktem, že se ve Francii hraje úchylný metal. Tady máme jasno. Bohužel Destinity přes svou snahu upoutat po těch 14 letech přinášejí materiál, jenž jim těch příští rok 15 nikterak neosladí a do portfolia úchylného metalu přidávají také jeden zcela obyčejný.

Velmi kapele blahopřeji k podepsání kontraktu s Lifeforce Records, ovšem abych pravdu řekl, až na nepatrné momenty (např. přechody v "When They Stand Still") do jejich stáje s novinkou vstoupili poněkud rozpačitě. Moderní drtička to jistě je, co však chybí je vlastní ksicht a nápady. A to není po takové době, kterou kapela měla na vybudování vlastního stylu, vskutku nic veselého.   

Čas: 52:02

Seznam skladeb:
  1. Negative Eyes Control
  2. Just Before...
  3. A Dead Silence
  4. Rule of the Rope
  5. To Touch the Ground
  6. When They Stand Still
  7. Got Smile Sticking
  8. Witness
  9. Your Demonic Defense
  10. Self Lies Addiction
  11. Silent Warfare
http://www.myspace.com/destinity

Zveřejněno: 24. 03. 2010
Přečteno:
3490 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář