Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

ATROCITY - Let War Rage CD 2009, Mad Lion Records

Americká old school death metalová sebranka Atrocity, která mimo mrtvého kovu také disponuje jednoznačným a dosti zjevným coreovým nábojem přispěchala po celých sedmnácti letech od minulého záseku „The Art Of Death“, a asi první co posluchače překvapí, je až neuvěřitelná nálož osmnácti skladeb, které jedna znějí jako druhá, obsahují sem tam punkový náboj (hned dvojka „Spineless“), stále stejně thrashově/coreově štěkající vokál Roba, jenž celých 50 minut chrčí úplně totožně, a v kombinaci s ukolébánkovými riffy předvádí, že američtí Atrocity se nezmůžou na nic víc, než dokonalý průměr.

Zastřený, zabordelený zvuk bez bashových partů, poněkud jednoduše znějící bicí, kdy Jeff za bicími do pedálů šlápne jen tak letmo, ale žádná šlapková pumelenice se tedy ani náhodou nekoná.
Old school thrash/death metal, to je přesný název toho, co čtveřice z Connecticutu provozuje. Sem tam se i celkem zadaří („I Will Shed Blood“), ovšem povětšinou se dokola omílají thrashové riffy z 80. let, a vy brzy nějak nemáte chuť v poslechu pokračovat. Je to něco mezi Sepulturou, Morbid Angel a garážovým metalem, který se hraje o víkendech, či po práci, aby se na druhý den veseleji vstávalo.
Minutová „Swallow The Lies“ s vážně podivným disharmonickým desetivteřinovým sólem, půl minutová „Human Bomb“, vše připomíná Maxe a jeho sebranku někde u Roots, či Chaos A.D. Až na to, že Brazilci měli ty riffy..

Atrocity jedou stále vpřed, ovšem já už jsem dávno přestal vnímat, co se to na nahrávce děje. Mám důležitější věci na práci, a vzhledem k tomu, že CD ani napodruhé nezaujalo, nezbývá mi, než se pohnout za kvalitnějšími sebrankami. Pochybuji, že by  příznivci tribe/old school thrash/deathového žánru trpěli nedostatkem kvalitních a neokoukaných kapel, takže je mou povinností je upozornit, že noví Atrocity se do jejich knihovničky nejspíše nepřidají. Na to jsou strašně rozháraní, jednoduší, a tak nějak bezradní v tom, co chtějí vlastně hrát. Punk, death metal, core, thrash? Všechno naráz? No prosím, ale ať to pasuje! Za pět.

Čas: 47:51

Seznam skladeb:
  1. Born In Pain
  2. Spineless
  3. I Will Shed Blood
  4. The Rotting (Cold In Veins)
  5. Swallow The Lies
  6. Reduced To Shit
  7. Witness To Genocide
  8. Human Bomb
  9. Winds Of Famine
  10. Bludgeoned To Death
  11. Let War Rage
  12. Horrendous Cut-Throat System
  13. Apocalypse
  14. The Purging Of Humanity
  15. Death Factories (Raised For Slaughter)
  16. Ulcers
  17. Survived On Piss
  18. Untitled
http://www.myspace.com/atrocityus

Zveřejněno: 19. 01. 2010
Přečteno:
3351 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 01. 2010 22:09 napsal/a Johan
Progresivita...
Ale mně je úplně jedno, jestli kapela hraje rok nebo dvacet, mě zajímá výsledek... a ten je u Atrocity špatnej. Jiný old school kapely mě osloví mnohem víc... tady chybí nápady, to je hlavní problém, ne styl...
20. 01. 2010 20:23 napsal/a Martin
Atrocity (USA)
Je fakt pravda, že ak by tento album nevyšiel, vôbec nič by sa nestalo.
20. 01. 2010 18:52 napsal/a DW
Jsem
asi pořád zastydlej v roce 2000, když z něj počítám, takže žádnou progresi neočekávám. V rámci old schoolu už vůbec ne, tam jde o sílu riffů. a ta je na týhle nahrávce mizivá. A ještě jednou díky, nevim kde mi hlava stojí.
20. 01. 2010 18:48 napsal/a DW
Ty
vole díky za upozornění, nevšiml jsem si! Díky moc!
20. 01. 2010 18:42 napsal/a Martin
Atrocity (USA)
Furt je to UG grind/deathmetalová rachotina ako v časoch Infected a The Art Of Death (ten vyšiel v roku 1992, to je o čosi viac než uvedených sedem rokov), čakal niekto progresivitu od kapely zo začiatku 90. rokov? Znalecká recenzia, znalecká diskusia:-D