Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

AVULSED - Nullo (The Pleasure of Self-mutilation) CD 2009, Xtreem Music

Tak aby toho v letošním roce, death metalové muzice poměrně přejícímu, nebylo málo, přicházejí nás s novou krví a hnisem nasáklou fošnou oblažit i španělští prasáci Avulsed, známí hlavně svým old school death metalem a parádními obálkami (hlavně ten poslední fošny „Gorespattered Suicide“ se asi nejednomu příznivci gore/splatter tématiky vryl do mozku). Slávu jim přinesla hlavně nahrávka „Stabwound Orgasm“ z roku 1999 a tak se po deseti letech vracejí na místo činu, aby nám ukázali, že to na to sakra pořád mají.

Hned jedničkou „Breaking Hymens“ se rozjíždí gore metalový kolotoč s krví podlitým zastřeným growlem harcovníka „Dejvy Rottena“, přičemž kytarová, pinchující sekce, tradičně nazvučené, rychle vykopávající škopky Rikiho a bohužel totálně tichá basa Tany mu k tomu podehrávají spodek. A velice dobrý spodek, alespoň pro první skladbu. Asi nikdo jsme od Avulsed nečekali žádnou progresi a je tedy jasné, že old school death metal se slamy, pinchy a blasty bude doménou i na této nahrávce.
Po dobře odvedeném prvním tracku přichází druhý, nazvaný „Killing After Death“, jenž sice tak trochu zní jako právě doznělá, leč zvláště v druhé půlce přidává slam a více blastů. Přiznám se, že mi tak trochu nesedí stereotypní odříkávání textu směrem od páně Rottena, ale na druhou stranu, goreové skřeky bych od něj taky slyšet nechtěl. Takže to budeme považovat za dostačující tak, jak to je, co říkáte?

Druhá půlka skladby tedy zatraceně lepší než první, stará škola jako prase, bandě to pořád šlape a to je po všech těch letech tedy sakra dobře!
Trojka „Maggotfilled“ opět všechny přítomné posadí na prdel a posluchače umístí mezi čtyři stěny jejich neprostupné kytarové hradby. Nehorázná klepanice, to tedy ano a úplně všichni přítomní si vzpomenou na americkou školu konce 80. let. O nějakých dvacet let později? Pořád stejný masakr, přátelé. Avulsed se jednoduše rozhodli nadrtit to tak, jak to mají jejich fanoušci rádi, na nic si nehrají a sázejí jeden old school riff za druhým. A občas se jim i zatraceně zadaří!

Sound je vynikající, správně prastarý a dovolím si tvrdit, že v něm bezpečně poznáte všechen ten old school, co se u vás doma za ta leta letoucí nashromáždil. Parádní pinch harmonics, „strašidelné“ gore riffy a monotónní, zabijácký vokál svou práci odvádí dobře a velmi pěkně podporuje občasnou chaotičnost riffů a struktur skladeb („Voracious Backpacker). Vynikající breaky ze staré školy mne pak utvrzují v dojmu, že noví Avulsed nejsou vůbec špatným zářezem. Oproti starším nahrávkám trochu postrádám animalitu, nová nahrávka je na gore až přespříliš vypočítaná a v těchto koridorech se drží po celou dobu trvání. Na druhou stranu, zabijácká preciznost byla vždy poznávacím znamením Avulsed (teď kecám), takže proč to brát jako negativum..

S přibývajícími tracky album bohužel trochu ztrácí na síle a kde dříve byla energická zábava, se teď nachází kolovrátková nuda. Naštěstí, Avulsed v takové situaci vždy obrátí a naservírují parádní vyhrávku či jinak skladbu ozvláštní pěkným výjezdem či sólem, to aby se posluchač nestihl nudit. Já odcházím po poslechu nové nahrávky spokojen, dostal jsem vlastně přesně to, pro co jsem přišel, a ačkoliv někde kolem ¾ nahrávka trochu ztrácí sílu, ke konci se opět mohutně zvedne (to při parádní bombě "She's Hot Tonight (in my Oven)") a narve, co se do vás vejde. Ano, proč ne, ani po letech Avulsed nezklamali, přišli, zahráli a potěšili. Osm.

Čas: 42:07

Seznam skladeb:
  1. Breaking Hymens
  2. Fair Flesh Obsession
  3. Killing After Death
  4. Maggotfilled
  5. Voracious Backpacker
  6. Nullo (The Pleasure of Self-mutilation)
  7. Nazino (Cannibal Hell)
  8. Penectomia
  9. Infernal Haemorrhoids (pt.2)
  10. Chestblood
  11. She's Hot Tonight (in my Oven)
http://www.myspace.com/avulsed

Zveřejněno: 19. 07. 2009
Přečteno:
3383 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář