Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

DESERT STORM – History Promo CD-R 2009, New Music

Německá kapela Desert Storm se na scéně potlouká dlouhých 17 let. Za tu dobu stihla nahrát řadu alb, zahrát si s velikány metalové historie (Cannibal Corpse, Kreator, Gorefest, Saxon) a podle všeho i změnit stylové zaměření. Po novu prý hrají metal / punk / rock, já bych ještě přidal rock´n´roll.

Některé skladby připomenou staré dobré The Clash, některé Motörhead, některé typicky německý alko metal a dohromady to vyznívá jako „relaxační“ muzika ke škopku zlatavého moku. Žádné velké umění, žádné instrumentální předvádění, zpěv systémem „jak zobák narostl a rašplí vlk upravil“ (a s příšerným německým přízvukem) a kytarové riffy, které už tady byly stokrát. Bubeník to mastí typicky punkově a protože autorem veškerého materiálu je basák, samozřejmě se na výsluní podívá i baskytara. Zvuk také není žádný skvost – ostatně tohle slovní spojení celkem dobře charakterizuje celou nahrávku. Tu a tam se sice objeví zajímavý motiv, většinou v okamžiku, kdy se muzika přelije do poklidnějších vod a kytara zamíří do artrockové dimenze, ale každopádně to není na každoskladbovém pořádku.

Ze čtrnácti krátkých songů vynikají snad jen dva tři kousky umístěné na konci alba. Především je to valivá No Respect,  takřka hardcoreová vypalovačka, ve které tempo polevuje jen na krátké okamžiky, aby se zpěvák nadechl mezi chrlením svých pravd. Následující Government je zase z úplně jiného těsta, chvílemi zadumaná, chvílemi ostřejší, se spoustou kytarových fórků a dokonce s čistým melodickým zpěvem – ten sice není nikterak extra kvalitní, ale aspoň je to změna. Za pozornost stojí i závěrečná instrumentálka, ve které kytara lehce zabrousí do progrockových končin a dotkne se i folklóru pyrenejského poloostrova. Uvedené tři případy jsou žel osamocené, ale ukazují, že kapela má i na trochu zajímavější a náročnější produkci, než jakou se prezentuje v ostatních odrhovačkách.

Texty nejsou k promo CD přiloženy, obal nemá cenu hodnotit (přeložený cár papíru se seznamem skladeb a sestavou… jistě, je to jen promáč, ale při dnešních možnostech…), takže toť vše. Celkově sotva průměr a popravdě řečeno netuším, s jakými ambicemi podobné nahrávky vznikají.

Seznam skladeb:

  1. History
  2. The Way
  3. Promises
  4. Fucked Up
  5. You
  6. Journey
  7. India
  8. Coma
  9. Town
  10. Wanna Be
  11. No Respect
  12. Government
  13. The Shock
  14. Spanish Fly

Čas: 35:43

www.myspace.com/dsthamburg


Zveřejněno: 24. 06. 2009
Přečteno:
3471 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář