Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Po předešlých událostech, které již dnes díky mnoha zveřejněným dokumentům všichni dobře znáte, a které dopisem z Městské části Prahy 1 vyústily v půlce dubna až k úplnému zákazu pořádat veškeré hudební produkce, se věci konečně daly do pohybu.

A to díky Vám všem. Jen skupina Zachraňte Rock Café na sociální sítí www.facebook.com má již okolo 21.000 členů a naši petici za záchranu Rock Café podepsalo už zhruba 8 000 lidí! Důležitý byl též zájem médií. Vše vyvrcholilo povedeným happeningem „Zachraňte Rock Café aneb pražské květnové rockvstání!“, který proběhl symbolicky 5.5.2009 přímo před klubem Rock Café na Národní třídě. Happening za záchranu klubu podpořilo kolem třech tisíc lidí (ano, toto je dle nás správný odhad, byť se, k našemu velkému údivu, ve většině médií objevila čísla jako 500 a podobně, někde dokonce i „pár desítek“!).  Hraním a slovní podporou ho aktivně podpořilo mnoho uznávaných hudebníků a lidí z branže vůbec - zástupci kapel kapel Divokej Bill, Vypsaná fixa, Blue Effect, Sto zvířat, Timudej, Imodium, Plexis, The Slots, Fake Tapes, The Radio$tars, dále David Koller, Michal Malátný (Chinaski), Jan Hrubý, Igor Blaževič (ředitel festivalu filmů o lidských právech Jeden Svět), DJ Kaya (Rádio 1), Pavel Anděl a herci Studia Saint Germain klubu Rock Café Kateřina Janečková, Zuzana Katolická a Tomáš Krejčíř.

Za účast ve všech aktivitách na záchranu Rock Café Vám patří neskutečné díky, věříme že Vám budeme moci vše oplatit a zase to tu pojede.

Ač se to některým účastníkům akce nelíbilo, tak na náš happening přišli i dva významní politici. Primátor Prahy Pavel Bém a starosta Prahy 1 ing.Petr Hejma. Pro nás ale byla jejich účast, a hlavně jejich přísliby, velmi důležité. Primátor Prahy Pavel Bém je  znám svou podporou klubové scény a byl též první, kdo nás přijal a neváhal ani vteřinu a vyjádřil nám nejen svou podporu, ale dokonce i přislíbil finanční spoluúčast na dodatečném odhlučnění. Což byl velký obrat, proti názoru, že se v Rock Café může sice hrát, ale jen „potichu“. Účast  starosty MČP1 ing.Petra Hejmy, s kterým jsme jednali v předvečer happeningu, pak byla velmi důležitá v tom, že veřejně zopakoval to, co nám v předvečer slíbil. A to, že Rock Café nezruší a že odhlučnění bude dokončeno nejpozději do 9.9.2009. Není nad to, že jste to slyšeli všichni. Jen doufáme, že tentokrát to již vše klapne, a my to zase od  9.9.2009 v Rock Café naplno rozjedem.

Nejde nám o vzdor, jde nám o dobro věci, a tak účast na happeningu všech hodnotíme velmi pozitivně. Chceme aby Rock Café lidi spojovalo, a ne rozdělovalo, chceme se bavit a rozdávat kolem sebe pohodu a porozumění napříč nejen hudebních žánrů a všech kulturních odvětví, ale všech lidí vůbec. Z tohoto pohledu musíme pochvalně zmínit Policii, která skutečně vzorně plnila svou úlohu a nechala happening volně dýchat a starala se skutečně jen o zajištění dopravy a Vaší bezpečnosti. Jaký posun proti Czechteku,  no prostě pohoda. To snad bude tou magickou silou Národní třídy, a tak věříme, že zde Rock Café bude žít dál.  
 
No a jak dál po happeningu? Ze strany Rock Café byl již odeslán na Prahu 1 návrh expertního týmu, který se bude na odhlučnění podílet, měl by být ještě doplněn o členy z  Prahy 1, a pak začne to  hlavní, tedy práce na kvalitním odhlučnění. O průběhu Vás budeme neustále informovat, a tak společně i kontrolovat, aby se nám to někde nezadřelo.

Co se týče podpisové petice za záchranu Rock Café,  předáme ji tam, kam patří, a to sice zastupitelstvu Prahy 1 na jejich zasedání dne 19.5.2009. Není nad to, když jim bude připomínat, co nejen mladí lidé chtějí. A tak, pokud Rock Café nepadne, bude to důkaz toho, že jsme demokratická země, a to i přesto, že spousty lidí nevěří, že mohou něco změnit. Rock Café bude důkazem, že demokracie i v naší zemi funguje. A Vy jste se na tom podíleli.
Díky  

Za klub Rock Café Michael Pánek a Pavel Svoboda, jednatelé klubu
a Lukáš Růžek, Tereza Fišerová a Michal Müller

KONTAKT:

ROCK CAFÉ
NÁRODNÍ 20, 110 00 PRAHA 1
Tel./Fax: +420/224 933 947
Majitelé:
Ing. Michael Pánek (panek@rockcafe.cz, +420/604/203492)
Pavel Svoboda (svoboda@rockcafe.cz, +420/608/313535)
Ředitel:
Lukáš Růžek (lukas@rockcafe.cz, +420/777179217)
Produkce:
Hudba + Propagace:
Tereza Fišerová (tereza@rockcafe.cz, +420/608/702 008)
Divadlo, Kino, Galerie:
Michal Müller (michal@rockcafe.cz, +420/777/613823)

www.rockcafe.cz
www.myspace.com/rockcafeprague


Zveřejněno: 15. 05. 2009
Přečteno:
3511 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář