Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CANNIBAL CORPSE - Live Cannibalism Ultimate Edition DVD 2002 - Metal Blade Records

Když už se u mě v počítači vyskytla ta DVD-romka, rozhod sem se provětrat šrajtofli a vopatřit si nějaký ty dévédéčka vlastní a ne jenom pučovaný. Volba padla na právě na toto kanibalovské DVD, které mně dlouho nemuselo přemlouvat. Ještě že sem tu DVD mechaniku neměl dřív, páč to bych asi prohloupil. Proč? Protože Live Cannibalism vyšlo už v roce 2000, jak VHS tak i DVD a kdo si ho pořídil už tehdá, asi toho teď kurva moc lituje. Protože vydavatelská firma rejžuje kde se dá, opatřila v roce 2002 Live Cannibalism přídomkem Ultimate Edition a ke standardnímu DVD Live Cannnibalism přidala záznam z Monolith of Death Tour 96/97 (toto DVD ale vyšlo také samostatně ? kšeft je holt kšeft). No a celková stopáž se tedy rozrostla na neuvěřitelných 142 minut! V nich je ještě obsaženo kvarteto videoklipů ? v podstatě sou to dva a od každýho je tu cenzurovaná a necezůrovaná verze (ve kterejch, upřímně řečeno, nevidim pražádnej rozdíl :-)) No a další samomasozřejmostí jsou fotky, diskografie, historie, plakáty a vstupenky z různejch koncertů a dalším bonbónkem jest 25minutové video, kde je zaznamenána zvuková zkouška CC a rozhovory s členy tohoto bandu- tato část DVD neoplývá výraznou zvukovou kvalitou a je to celkem nudný (teda, když na to koukáte třeba pětkrát dokola:-)) Prostě celej tento DVD disk je pastva pro oči a uši každého deathového šílence. Live Cannibalism dominuje práce kamery, která dává vyniknout všem krásným úhlům pánů Alexe Webstera, Pat O´Briena, Jacka Owena, George Fishera a Paula Mazurkiewicze. Mimoto, basák Alex skrze celé DVD ?soutěží? s Patem o to, čí ksicht bude míň vidět.Všeho všudy jsem jejich ksicht viděl snad jen na fotkách, kdy pózujou. Na tomto záznamu dejme tomu tak dvakrát třirkát každej na chvíli ukážou svou mordu a už zase třepou palicí jako kdyby je platili za každej úhoz aspoň miliónem. Samomasozřejmě, že mi to vůbec nevadí. Vzpomínám na koncert kdy sem stál pod pódiem u Pata O´Briena a i tak sem jeho obličejovou část neviděl (:-)) Och, uch, aaaach?..taková slast ti Cannibalové. No, dosti ódy na radost a hrr kupředu, hrr. Celý záznam rovněž vyniká precizním zvukem (skoro jak z CD), kdy se nemrtvá mašina řítí ve zběsilém tempu a jediný člen neudělá chybu (přeci jenom už nějakej ten pátek muzicírujou, tak si to ani nemůžou dovolit). Koncert kdy bylo toto vystoupení filmováno byl z doby alba Bloodthirst a tak sou zde zastoupeny písně ze všech alb až do tohoto v té době novinkového počinu. Možná bych trochu zkritizoval výběr místa pro natáčení, protože ta hala nedává podle mě vyniknout plné síle Cannibal Corpse. Kdyby zvolili spíše nějakej klub, možná by to bylo lepší. Zdá se mi, že maj zbytečně obrovský pódium, kde při jejich pohybovejch schopnostech (rozumněj: stát na místě a třepat palicí :-)) je až mnoho volnýho prostoru. Fanoušci jsou také drženi ve značném odstupu od bandu a tak chybí i jakási větší živelnost (třeba stage diving, či podobné vylomeniny). No, ale jinak nemám Live Cannibalismu co vytknout.

A nyní k Monolith of Death Tour 96/97. Z dnešního pohledu je toto video něčím vyjímečným ? jednak je na něm zachycen band ještě s kytaristou Robem Barrettem a v té době vlastně ještě s ?novým? Georgem Fischerem. A taky je tu možnost srovnat fans z USA a Kanady s fans z Evropy. Kdy je vidět, jakým svátkem je pro Evropany (konkrétně Poláky) koncert CC. Ti naprosto šílí a dávaj koncertu ten pravej náboj. Video Monolith of Death je složeno z několika různých koncertů a tak je práce kamery v každém úplně jiná. Ve velké hale je k dispozici i jeřáb, takže není nouze o impozantní přelety kamery nad pódiem i diváky, tudíž si vyloženě smlsnete. Rozhodně bych tedy vyzdvihnul kameru zde v Monolith of Death oproti Live Cannibalism, naopak zvuk poněkud pokulhává. Celkem to v reprákách praská a při větším nářezu ze strany Cannibal Corpse dostává zvuk celkem na frak. Jednoznačně je však toto video (v podstatě zadarmo, nebo chcete-li 1+1 zdarma) úchvatným pohledem na death metalovou modlu, jakou se Cannibal Corpse stali.

Co říct závěrem? Toho kdo si teď nadává, že si pořídil Live Cannibalism hned když vyšlo, upřímně lituju?kdo si počká ten se dočká.:-)


Zveřejněno: 25. 03. 2004
Přečteno:
3288 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář