Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
LLYR

BORN AGAIN - Amygdala CD 2008, Antistar Production

Born Again, metalcoreová kapelka z Jindřichova Hradce je tím prvním, co se mi připletlo pod ruku z obrovské obálky naplněné až po okraj promo materiálem a upřímně,  jejich melodický metalcore v nejlepší tradici tohoto současného hudebního trendu mne poměrně příjemně překvapil. Kvalitní sound (hlavně bicí Pavla Reckla se producentovi, Remymu z Locomotive moc povedly) samozřejmě potěší, kromě basy dostaly všechny nástroje pořádně dunivý zvuk, přičemž i ve „vysokých“ melodických riffech je výslednice parádní.

Ačkoliv se jedná již o starší materiál (vznikal v průběhu dvou let a do finální podoby se konečně dostal až v roce letošním), jedná se o moderní mix groovy riffů a coreových slidů každou minutou. Hned ve dvojce vás uzemní perfektně zahrané a odkopané bicí, melodic death metalové riffy a poměrně solidní vokál Miloslava Fohla. Jeho zpěv je něco mezi emocionálně zabarveným řvaním Atreyu (hlavně ve třetí středně tempé náloži „Martyr“) a metalcoreovým štěkotem, parádně do hudby zapadá a rozhodně neruší. 

Pravda, ještě by v některých skladbách chtělo trochu zapracovat na angličtině (i v bookletu jsou nějaké hrubky, ale čert to vem..) , avšak většina pasáží je zvládnuta poměrně s nadhledem a po drobných úpravách či odborných konzultacích s učebnicí angličtiny by se mohlo vše jednoduše srovnat do latě.

Kytarová práce je minimálně slušným standartem, ve třetí a čtvrté skladbě se pak vysloveně jedná o příjemné překvapení (zejména v té čtyřce). Právě třetí „Martyr“ svým zasekávaným leadem připomene legendární Dark Tranquillity a jejich nedávno připomínaný „Terminus“. Třetí zářez je to, co vás po těch dvou předešlých, ač nikoliv slabých, ale přeci jen ještě nástřelových skladbách přesvědčí, že máte co do činění s dobře sehranou a sezkoušenou sebrankou, jež to, co dělá, myslí vážně. Nikoliv jen snaha přiživit se na momentálních trendech, ale naopak poctivá muzikantská práce je to, co se počítá, a já s potěšením mohu konstatovat, že ta pěkná čtvrthodinka, kterou jsem strávil poslechem této nahrávky mi uběhla jako nic a rád bych někdy v budoucnu dostal větší nálož, abych mohl kapelu jaksepatří posoudit. 

Z těch čtyř kousků, které se na kotoučku nacházejí, však musím prozatím říci, že kapelu čeká docela světlá budoucnost, zapracuje – li ještě na sobě a natočí desku silnou, alespoň tak, jako toto demo. Potom bychom se snad mohli dočkat další pořádné metalcoreové bandy, která si na nic nehraje a valí to, co má ráda. A to se rozhodně počítá, pánové..
P.S.: Sedmička orientační, dlouhohrající deska rozhodne.

Čas: 16:16
Seznam skladeb:
  1. Ritual
  2. It´s Remains
  3. Martyr
  4. Stop Damage
http://bandzone.cz/bornagain

Zveřejněno: 20. 05. 2009
Přečteno:
3263 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 06. 2009 19:19 napsal/a DW
Jasný
5-7.. a skoro každá mc nahrávka v ČR je bída s nouzí, takže se podle toho odvíjí i naše (vlastně moje) hodnocení .-).. Nevím, už jsem slyšel i horší nazvučení teda, záleží taky co máš za aparát(y). A dík za příspěvek, jen houšť a větší kapky, čtenáři dobří!
02. 06. 2009 15:42 napsal/a pavel
sedmička?
Mě to teda připadá příšerný. Nejen zpěv, ale i celkový zvuk. Klucí jindřichohradecký jsou príma lidi a jsou famózní naživo, ale nahrávka je bída s nouzí.
20. 05. 2009 20:22 napsal/a DW
Sedmička
to je fakt hooodně orientační, nejvíc se asi ep vyplatí při jízdě dvoukolým/čtyřkolým dopravním prostředkem. Testoval jsem to na sobě a ačkoliv tohle opět není žádný diamant české, potažmo světové scény, zabaví to :).. Ale ty vokály jsou koukám přeci jen o něco slabší, než se mi původně zdálo.. Dle chuti 5-7, asi tak.