Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
OBSCENE EXTREME 2024

LAPIDATE - Sex Sells But Who\'s Paying CD 2008, Unmatched Brutality Records

Brutální death metal měl v Kanadě vždy poměrně jistou pozici, není tedy divu, že se touto cestou,v tomto případě navíc notně šmrncnutou grindem, vydali i audio řezníci Lapidate, v loni vydavší svou druhou dlouhohrající nahrávku s názvem „Sex Sells But Who's Paying“, odkazující kamsi k Mustainově bujné kštici. Hudebně se však jedná o něco dočista jinačího, totiž o death/grind ze staré školy, s tunou punkových riffů a umca umca bicích, s řádnými, jako chrochtající prase znějícími, gutturály, kterým nerozumíte ani zbla (přesně tak, jak to mám rád). Je očividné, že chlapci mají smysl pro řízný kanadský humor, jelikož již samy názvy za sebe leccos napoví (poslední, dokonalý odkaz „Spermicidal Tendencies“), obligátní gore texty pak do tancovačkového grindu zapadnou skvěle. Jednotlivé skladby se pak pohybují od grindových minutovek, až po čtyřminutové brutal deathové „opusy“, plné hnijících, zhusta podladěných kytar Gordyho Browna, traktorové basy Darella Kellyho a v neposlední řadě naprosto standartních, old schoolových postupů a groovy riffů přesně tak, jak to kapela zamýšlela.

Již po několika skladbách máte pocit, jako byste poslouchali staré Carcass či Venom, kdyby jim ruplo v kouli a začali hrát death/grind. Riff střídá riff, někdy je sestava celkem povedená, jindy méně, ale spolehlivě zabaví. Rozhodně lze říci, že kapele prospívají hlavně kratší stopáže jednotlivých skladeb, jelikož právě na nich dokáží rozpoutat nefalšované grinding deathové peklo (sedmá „Fecal Soup For The Soul“ či rychlá „Drive By Cumshot“) Pokud máte ještě v paměti naše miláčky z Ahumado Granuja a odmyslíte si techno prvky, máte před sebou poměrně schopný obraz Lapidate.

Nečekejte od nahrávky žádné progresivní prvky, či něco, co jste ještě neslyšeli. Banda smaží přesně to, co na pět let starém debutu, a stále jim to jde dobře. Jejich nazvučení má navíc silnou příměs undergroundu, což je přesně to, co gore/grind potřebuje. Zapomeňte na čistou produkci z rukou nějakého švédského mistra zvuku, tohle je kanadský chlív toho nejhrubšího zrna. Když se v polovině skladby jeden ze zpěváků svým chrochtajícím vokálem zasměje, přeběhne vám mráz po zádech z té brutální nádhery. Bicí, jejichž snare drum má typický grindový popelnicový zvuk je pak již jen třešinkou na dortu.  Humor, který navíc z celé nahrávky čiší na sto honů, dává kapele zároveň jakousi lehkost, se kterou dokáží vše zrealizovat. Není to technicky čisté ani nikterak precizní, ale kdo o to stojí?

Oušku to lahodí pěkně a pro všechny milovníky starého, prachem zavátého death/grindu se jedná o jasnou volbu. Tak jen s hladem a chutí do toho!

P.S.: A ten cover C&B Torture - to je taky příjemná slam práce..

Čas:
30:51
Seznam skladeb:
  1. Weapons Of Mass Penetration
  2. Catcher In The Eye
  3. Gummi Job
  4. The Phantom Dooker
  5. Smells Like Sex In Here
  6. Sexcretion (Cock And Ball Torture Cover)
  7. Fecal Soup For The Soul
  8. Instruments Of Pleasure
  9. CSI (Crime Scene Intercourse)
  10. Drive By Cumshot
  11. Clap From Beyond The Grave
  12. Spermicidal Tendencies

http://www.myspace.com/lapidate


Zveřejněno: 06. 05. 2009
Přečteno:
3327 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář