Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

SUHRIM - Happy Hour, CD 2007, Shiver Records

Poslední cedlo na recenzi z Beneluxu, od labelu Shiver, je CD Happy Hour belgického kvarteta Suhrim. V celkové diskografii již čtvrté.

Čtrnáct násilnických skladeb + jedna živá pecka z portugalského metalfestu z roku 2006 jako bonus a krátká ukázka živé šou kapely, rozdmýchává oheň smrtícího kovu let devadesátých. Nutno podotknout, že s nadhledem a lehkostí. Předchozí alba Suhrim jsem neslyšel, takže mě jejich tvorba mile překvapila. Stylově poměrně ortodoxní, intenzivní death metal s parádním nasazením a feelingem, přesně tak, jak to mám rád. Jednotlivé songy nejsou nikterak dlouhé a jdou přímo k jádru věci. Žádné hudební serepetičky a kytarové kudrlinky. Na to rovnou zapomeňte. Neurvalé hoblování strun, divoké a rychlé bicí a hluboký murmur, vrchního chrliče Johana. To vše činí z této kompaktní nahrávky řádnou apokalypsu. K tomu svým dílem přispívá i znamenitý, ostře nabroušený zvuk z polského studia Hertz v Bialystoku (Vader, Dead Infection, Severe Torture...). Skladby jako White Shark (ne, text nepojednává o lidožravém žraloku bílém, jak jsem se zprvu mylně domníval, ale o jednom, letos již bývalém americkém prezidentovi), War či Vengeance Shall Be Mine, jsou jako vystřižené z učebnice brutálního death metalu. Krátká zlověstná intra, která jsou před některými štychy použita v rozumné míře a z rozmyslem, nekazí  výsledný dobrý dojem z tohoto alba. Lyrika je zasvěcena krvi, nenávisti, násilí a zvrácenosti. Klasická porce lidského humusu. Sedmý song na albu Lord Of Dreams, je již řádně fousatý. Poprvé se totiž objevil na šílené 3 CD undergroundové kompilaci od Shiver Records, nazvané Sometimes...Death Is Better z roku ´95. Kde se představilo neuvěřitelných 51 podzemních smeček snad z celé naší galaxie (mimo jiné i naši Forgotten Silence). Je samozřejmě zvukově vytuněný, ale ten těžkotonážní základ zůstal. Suhrim totiž nejsou žádní zelenáči a mají vrozený zabijácký instinkt už od památného roku ´89, kdy se začala psát jejich chorobná historie. Zajímavá je i titulní strana bookletu, která působí chladně a díky přítomnosti krve i řádně morbidně. Pochází z dílny Nailstream Artwork, jejichž výtvory zdobí obaly CD třeba takových Soilwork.

Suhrim Mashshanergal je bezmyšlenkový zabiják. Šťastná hodinka? To sotva! Těžkotonážní zvuková tortura a teror v jednom. Ale to je úplně jedno, protože tady stejně všichni chcípnem.

Seznam skladeb:

  1. The Prophecy
  2. War
  3. White Shark
  4. Bonesaw
  5. Meat Feast
  6. Vengeance Shall Be Mine
  7. Lord Of Dreams
  8. Opening Hell´s Gate
  9. Happy Day
  10. Battle Mangled Flesh
  11. Maggot Infested Rotten Human
  12. Vomiting Blood
  13. Cold Steel Love Affair
  14. Feed Upon Souls
  15. Sudden Death/Bonus Track Live

Čas: 43:02


Zveřejněno: 15. 04. 2009
Přečteno:
3204 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář