Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
INSANIA

MEMORIES OF PERIL - Promo 2009, vlastní náklad

Jako by snad metalcore/melodeathová vlna pomalu, ale jistě okupovala i tuzemské vody těžkého kovu. Také kapelka z Jindřichova Hradce, tvořena pány Vladkultem (kytara, zpěv), Ottem (kytara) a Mandym (bicí) se do těchto vln vrhla poměrně bezhlavě. Nebylo tam však mělko a nezlámala si u toho vaz? Ani ne, abych pravdu řekl. Je moc hezké, že toto dvouskladbové MP nahráli v analogovém studium Miloše „Dodo“ Doležala, ještě hezčí potom je, že se na něm nacházejí dvě veskrze standartní, ale podařené hc/metalové sypačky s takřka grindovým bicím přístupem a řádně nasranými, skvěle odzpívanými a „nazvučenými“ vokály. Jednička, „Secret Formula“ se na vás po pár vteřinách vyvalí jako čerstvě vypuštěná hráz a její živelná energie s vámi zamává a posléze smete pod stůl. Taková je to morda! Chlapi dobře vědí, kdy zastavit a kdy zrychlit, valí to dopředu neskutečným tempem, přitom si najdou čas na veskrze podařené, old schoolové breakdowny, které zpravidla provázejí silné, totálně hc refrény. Poměrně jsem si nad touto skladbou pokýval hlavou, což se mi v poslední době u nových nahrávek stává stále méně a tímto bych chtěl dnešní kapele na „přetřes“ poděkovat.

Stylově tedy můžete čekat takový trochu hrubší metalcore, ve kterém se značí death metalový přístup a jsem za to jen rád. Je vidět, že kapela hraje především to, co ji baví, a tak to má být.

Dvojka Collapse, je oproti prvnímu fláku ovšem již věcí v pomalejším tempu, jež sebou trhá a hází jak valník, tažený po hrbolaté cestě. Sice se v ní sem tam již vyskytne hluchá pasáž, ale celek stále pěkně drží pohromadě, řvavé vokály, které občas jedou skoro až do blacku, dobře kontrastují s hrubláky, je vidět, že váš hlásek to má v krku sakra dobře naštelováno. Bicí jsou velmi pěkně nazvučeny, kopáky mají libově „plastový“ zvuk, činely by mohly být o něco bohatší, ale to je spíše postřeh do budoucna. Traktorová basa mne právě ve druhé skladbě (druhá polovina) hodně drtí, surové tempo, kterým skladba započala, si chlapci drží až do konce, čekám alespoň na nějaký zlom, či jiný riff, ale ten nepřichází. Pouze v refrénech chlapi uplatní jeden, dva slidy a zase se jede dál. Slušná skladba, leč jednička je daleko dynamičtější a pro budoucí tvorbu by snadno mohla posloužit coby vzor.

Přiznám se, že když jsem si dobrovolně bral promo kapely na posouzení, nečekal jsem, že na dvou skladbách toho lze ukázat tolik. Kapela ale dokázala, že technicky je na tom minimálně výborně, teď už jen vrhnout se na psaní skutečně inovativního materiálu a trochu zhutnit bicí perkuse. Zbytek jistě kapela dle potřeb doladí a stane se velmi příjemným koncertním zážitkem. S chutí do toho, a půl je hotovo!

P.S: Pochopitelně musím opět vzhledem ke stopáži MP hodnotit níže..

Čas: 6:51

Seznam skladeb:

  1. Secret Formula
  2. Collapse

Zveřejněno: 10. 04. 2009
Přečteno:
3188 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář