Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ONE MAN ARMY & THE UNDEAD QUARTET – Grim Tales CD 2008, Massacre Records

Massacre Records jsem minule „chválil“ za „výborné“ mluvené pasáže dokreslující atmosféru alba Demonic Art skupiny Darkane. One Man... se dostalo stejné výsady, takže děkuji Masakrující firmě podruhé (a jestli si někdo říká, že jsem si mohl další rýpání do firemní politiky odpustit, tak já říkám, že nemohl, protože mě to opravdu silně irituje).

Hudba švédské kapely s velmi dlouhým názvem naštěstí iritujícím dojmem nepůsobí. Po všech směrech dotažené album se skládá z 11 příběhů, jejichž obsah neznám, protože opět nejsou k dispozici texty. Ale názvy skladeb se zdají být vcelku dobrým vodítkem a jednotlivé povídky nejspíše slibují konzervativnější výrazivo a žádné velké novátorství od OMA&TUQ asi čekat nelze.

Ona ani hudební náplň není zrovna vrcholem progresu, spíše naopak. Kdybych napsal pouze “klasický švédský thrash lomeno death metal“, vlastně by to vystihovalo vše podstatné. Kvalitní zvuk, výborné instrumentální výkony, rozmanité melodie... rozmanité skladby. Jistě, základem je střednětempý thrash metal (ultrarychlých klepanic na albu moc není), ale na něj jsou nabaleny jak deathmetalové riffy, tak heavymetalové melodie a vyhrávky. Všechno do sebe přirozeně zapadá, každá skladba nabízí doslova desítky míst, která objevuji až s x-tým poslechem, hlavně kytarové vyhrávčičky opravdu stojí za to. Jedinou záležitostí, která mi tak trochu na albu nesedí, je vokál. Jistě, klidně mi teď můžete otlouct  o hlavu, že to nazpíval Johan Lindstrand, který (kromě toho, že jsme jmenovci – smích), prošel veličinami The Crown, Impious, Incapacity. Ale mně prostě přijde, že v některých momentech vyloženě chybí trocha čistého zpěvu. Jinak před Johanem ale samozřejmě klobouk dolů, v oblasti řevu, křiku, chrapotu je výborný.

Nedávná zpráva ze Švédska hovoří o tom, že album Grim Tales bylo vybráno na švédské metalové ceny, které se budou udělovat 23. ledna 2009. Spolu s OMA&TUQ byly nominovány skupiny The Haunted, Amon Amarth a Opeth – a i když jsou šance armády jednoho chlapa a jeho čtyř nemrtvých proti zbývajícím hvězdným seskupením asi pramalé, o vysoké kvalitě nahrávky svědčí už samotná nominace.

Seznam skladeb:

  1. Black Clouds
  2. Misfit With A Machinegun
  3. Saint Lucifer
  4. Cursed By The Knife
  5. A Date With Suicide
  6. Death Makes It All go Away
  7. Dominator Of The Flesh
  8. Bonebreaker Propaganda
  9. Make Them Die Slowly
  10. The Frisco Reaper
  11. Bastards Of Monstrosity

Čas: 46:59

http://www.onemanarmy.tv/gt/home


Zveřejněno: 25. 12. 2008
Přečteno:
3308 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář