Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Reprízu květnového klatovského koncertu připravili Budějčáci Pentagon do malého klubu K2.

Z klatovské veselice se představily hned tři kapely, které doplnila jediná mně neznámá parta Antheom.

Plánovaný začátek asi nestihneme“, napadalo mě, když jsem ve 20:00 nasedal do auta k Jardovi a Sinneralovi ve Strakonicích, protože plakáty avizovaly právě tento čas jako zahajovací. Ale jak už bývá v tuzemsku zvykem, začalo se „naštěstí“ déle, takže stíháme i celé vystoupení PENTAGON, kteří krátce po jednadvacáté hodině zahajují svůj set. Překvapivě dobrý zvuk pomohl k výbornému dojmu z celého koncertu českobudějovických heavy thrash metalistů. Novější materiál je možná malinko umírněnější a propracovanější než tomu bylo v minulosti. Příkladem je polobalada Žalm 1919 s textem od S. K. Neumanna, která byla jako jediná odzpívána česky. Vedle léty prověřených fláků Jump In The Fire nebo In The Street mě tentokrát chytla Blood Of Spain, která, věrna svému názvu, nezapře inspiraci hudbou z pyrenejského poloostrova.

S mými oblíbenci ASMODEUS se přitvrzuje a to zřejmě nedělá radost zvukaři, protože nějaký čas trvá, než se podaří sound jakž takž usadit. Asmodeus chystají výroční balíček DVD + CD a právě z Bešt-ofky zazněly novinky Zánik domu Thrasherů a Ellen a šelmy. Miloš a spol. nezapomněli ani na vedlejšák A+ a Kroky, které ale úplně pohodově do koncertního setu zapadly, aniž by došlo k výraznému stylovému odklonu. Nicméně některé hitovky z posledních dvou alb mi trochu chyběly, klatovští tentokrát sázeli na údernější a tvrší songy, třeba Panoptikum z debutu, takže z mých favoritů došlo jen na Turisty smrti. Ale netřeba smutnit, 4. října se v Klatovech křtí zmiňovaný duobox a připraveno je prý neuvěřitelných třicet skladeb.

Stavba rampičky signalizovala, že na pódium se bude stěhovat tympán a tím pádem i AVENGER. A zvukař opět tápal, naštěstí se zvuk měnil s místem a tak jsem po pobíhání po klubu přece jen našel koutek, kde to bylo v pořádku. Pánové už nějaký čas chystají nové album, ze kterého se hrály hity Radost z beznaděje a Rituál hněvu. Došlo samozřejmě i na Godless, Zlo, nenávist, válku či Kořeny zla, o kterých Honza tvrdil, že jsou starý asi šestnáct let a samozřejmě se pletl (smích). Na druhou stranu po dlouhé době nikdo z kapely nepřetrhl strunu ani nerozladil kytaru (smích) a tak mělo masakrózní vystoupení spád, který umocňovala i šílená meziintra. Vystoupení nepoznamenala ani nemoc bicmena Vency, který hrál se sebezapřením a když si lidi vyřvali přídavek Odvrácená tvář boha, měl toho plný zuby. Ale odehrál i bonus jak se patří.

Závěr patřil ANTHEOM. Pelhřimovská kapela mi zatím unikala ze záběru, a ani tentokrát jsem to příliš nenapravil. Vencovi bylo blbě, jedna po půlnoci, tak jsme zkoukli jeden song a razili k domovu. Ale i ta jediná skladba stála za to! Zajímavý hevík s netradičním zpěvem a výbornou kytarovou prací mě donutil sjet Bandzone a tamnější skladby mě zase navnadily na nějaký koncert v budoucnu. Jo, a zvuk zase z ničeho nic výborný.

Závěr? Takže podle mě to bylo parádní, lidí bylo na začátku asi padesát, na konci asi čtyřicet, v mezidobí asi sedmdesát, pořadatel neprodělal, fanoušci se bavili, já taky a tak zase někdy někde...


Zveřejněno: 28. 09. 2008
Přečteno:
3177 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 10. 2008 15:06 napsal/a Mugi (Pentagon)
Pentagon děkuje
Pentagon děkuje všem kapelám i fans za to že se akce povedla víc než na 100%. Johane díky za report!
07. 10. 2008 10:48 napsal/a Dave
Super
Parádní akce!!!!!