Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

TUBERCULOSIS #8 56 stran, vydáno 12.5.2008

A je tady slibovaný pohled na aktuální číslo magazínu Tuberculosis. Na první mrknutí je graficky mnohem lepší než její předchůdce, a vezmu-li v potaz, že i sedmička byla pro oko přitažlivá, vychází osmička jako designová dokonalost. Nejde jen o to, že obálka je tentokrát barevná, ale  vnitřek je prostě skvělý. U každého článku je v pomyslném krajním sloupci uvedeno, o jaký druh materiálu se jedná, hezky česky a hezky velkými písmeny, včetně názvu kapely či akce, u kapely navíc nechybí logo vydavatele a na konci každého článku je uvedený autor, u rozhovorů i odpovídající, datum realizace a webová stránka. Úvodník ke každému článku je také ve zmíněném sloupci, u recenzí je zase podrobně rozepsán datum vydání, vydavatel, formát nosiče, čas, počet skladeb, země původu a samozřejmě web. Na layoutu prostě nenacházím chyby.

Tak, to bychom měli vizuální část, teď k obsahu. Ten opět tvoří hlavně rozhovory, nějaký ten report a samozřejmě recenze. A také u recenzí hlásím pokrok, hlavně bodování už využívá stupnici téměř celou a i některé pohledy jsou kritičtější, což je jen a jen dobře. Zase neznám takřka žádnou nahrávku (pro jistotu – grind a brutal death mě míjí...), ale literárně pohoda.

Z velkého množství rozhovorů bych vyzdvihl hlavně pokec s Cyklem o historii Pathologist, dlouhé povídání s Nimrodem (Devastathor) nebo Leprův rozbor současného stavu v Abortion (jedna z mála plus mínus grind kapel, která v mých uších nezní jako chlívec, hehe). Komplet přehled rozhovorů hledejte na webu, máte-li rádi zmíněné styly, určitě tam najdete nejednoho svého oblíbence.

Vrcholem celého čísla je podle mě Vlakinův report z Winter Assaultů. Po boku Napalm Death vyjeli Ingrowing a Uprise, na každé zastávce je podpořila další kapela, ale hlavně – Vlakin píše zajímavě, bez zbytečných vulgarismů a rádoby vtipných keců. Příznivce brutal deathu určitě potěší podrobné zmapování této scény ve druhém největším státě USA – Texasu. Zážitky Buraaka z Jig-Ai v Rusku taky stojí za to, snad jen připomínečka, že tady grafik zapomněl na levý sloupec a základní info. Pohled do zákulisí Typhoidího studia zaujme spíše zvukové odborníky, zážitky z festu Death By Thousand Cuts pak fanoušky Ingrowing, Plastic Grave Jig-Ai a spol.

Zajímavé jsou názory hudebníků a publicistů na myspace. Přiznám se, že mě podobná anketka taky nedávno napadla, ale holt byli Tuberáci rychlejší. Ale zpátky k myspace – překvapilo mě, že většina tenhle prostor vychvaluje, zatímco mě vyloženě nebaví, dávám přednost klasickým webovkám, hlavně kvůli většímu množství informací. Navíc mi prostředí myspace nesedí ani po stránce vizuální, zlatý domácí bandzone.

Minule jsem trochu žehral na příliš chyb, tentokrát je jich podstatně méně. Když k tomu ještě připočtu vložený barevný plakát Fleshless / Feeble Minded a třícestný CD split Pisstolero / Yorpu / Flatv5, je jasné, že za 100 českých korun dostanete do ruky pořádnou nálož extrémismu. V součtu s tunami informací a již několikrát vychvalovanou grafikou (přecejen mě napadá jedna věc – příliš mnoho článků na černém pozadí) vychází Tubera numero osm jako velmi zdařilá práce. Tudíž za osm!

Web: http://www.tubrculosis.cz


Zveřejněno: 26. 06. 2008
Přečteno:
3249 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář