Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
LLYR

Infestum – Ta Natas CD 2007, Blood Fire Death Productions

Běloruská kapela Infestum z Minsku vznikla v roce 2000 a za tu dobu stihla vydat jedno EP a dvě řadová alba. Já se s těmito pagan black metalisty setkávám prvně a pocity mám spíše rozporuplné.

Obal alba je parádní, skutečně nádherně udělaný a tak jsem se těšil na pořádnou atmosférickou nálož. Ta sice přišla, ale poněkud v jiném hávu než bych od Bělorusů očekával. Ta Natas je podivnou směsku pagan black metalu s klávesovou hudbou ála Dimmu Borgir a s přídavkem jakési snahy o industriál, nebo možná techno. Tento mix by vůbec nemusel být špatný, ale mám pocit, že ho kapela chytla za nesprávný konec. Například se hudba rozjede a říkáte si, to je skutečně mazec a během chvíle kapela zazdí sama sebe naprosto neumělým přechodem nebo podivnou pasáží. Jsou zde ale momenty skutečně chytlavé, na pagan black až neuvěřitelně a to monotónní plochy, které by jste u kolegů jako například u Lotyšských Obtest těžko hledali.

Ovšem jsou zde další věci, které mi dost vadí a to je například zpěv, který nemá s black metalovým skřehotem nic společného. Zpěvák použil počítačový efekt, který se poslední dobou velmi rozmáhá, ale ti kdo ho používají, tak většinou jen na pár sekund pro zvýraznění pasáže, Infestum mají takhle zprasený zpěv na celém albu a ve výsledku je právě ten zpěv asi nejslabším článkem mozaiky.

Když to teď po sobě čtu, asi bych neměl být tak negativní, protože album obsahuje dost originálních nápadů, ale chtěly by přepracovat, znovu nahrát a zapracovat i na bicích. Rozhodně bych ale tuto kapelu nezatracoval, potenciál se zdá být veliký, už jen proto, že pagan black, ač se tak označují se jim v hudbě projevuje pouze jako základ, na kterém se staví něco zajímavějšího.

Čas: 48:32

Seznam skladeb:

  1. To The Master Of Life (intro)
  2. Te Deum
  3. Masquerade
  4. Legion In Me
  5. On Wings
  6. For Those Who...
  7.  I’ll Close My Eyes
  8. Razor To Throat
  9. Dark Passage
  10. Ta Natas

Web: www.infestum.com


Zveřejněno: 23. 11. 2007
Přečteno:
3292 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář