Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TELEPATIE VI

Festung Nebelburg – Gabreta Hyle CD 2007, Blood Fire Death Productions

Festung Nebelburg je kapela jednoho jediného člověka a tenhle člověk ve mně dokázal vyvolat tak rozporuplné pocity, že opravdu nevím co napsat. Jestli se mám smát a nebo brečet, tančit a nebo si rvát vlasy.

První co mě odpuzovalo byl úděsně klišovitý a kýčovitý obal, ale nechme pagan (nebo snad viking?) black metalistům co jejich jest. V očekávání toho nejhoršího jsem tedy stiskl tlačítko play a vyrazila na mě kytarou vybrnkávaná melodie a to taková, že jsem měl chuť to rovnou vzdát a vypnout. Ovšem to trvalo pouhých pár sekund, to co následovalo poté mě rozesmálo natolik, že se Šimek s Grossmanem mohou jít zahrabat. Již dlouho jsem se tak nezasmál. Veselá, hravá, infantilní a milionkrát ohraná melodie, ale provedená tak, že se člověk prostě musí začít smát a říkat si, jak je na světě hezky. Ani nevím proč, ale napadá mě u toho přirovnání ke Korpiklaani.

Je vidět, že mistr Nattulv je srdcař a dělat tuto hudbu ho baví. Nevím proč, ale já mu to žeru i s navijákem, sice místy s dalšími huronskými záchvaty smíchu, ale proč ne. Na Brutal Assaultu jsem v backstagi viděl (mám pocit) Excrementory Grindfuckers jak nadšeně hulákají s kazaťákem Wheels Of Fire od Manowar a padají u toho smíchy. Tak takhle nějak beru i tento počin.

Zde se není moc o čem rozepisovat. Pagan black metalisti, kteří rádi tuto skočnou folklórní hudbu budou nadšeni a věřím, že přes tuto kapelu by se mohlo hodně lidí dostat k metalu, protože poslech je skutečně nenáročný. Co bych ale zdůraznil je perfektní zvuk, který mě z celé nahrávky překvapil nejvíc. Skutečně nevím jak bodovat, protože tato kapela ťuká na vrchol hitparády bavící se metalové společnosti kolem druhé ráno, v té chvíli bude bodovat lépe než Kabát a jejich Moderní děvče. Takže já dávám sedmičku a doufám, že jsem touto recenzí nikoho neurazil. Nemohu říci, že by toto album bylo kvalitní, protože pod tím slovem si představuji alespoň trochu originality a té tady není ani zbla. Ovšem jako celek je to prostě geniální sranda.

Čas: 50:08

Seznam skladeb:

  1. Gabreta Hyle
  2. Der Eindringling
  3. Die Golden Fische Vom Arbersee
  4. Werdung Eines Helden
  5. Die Wilde Jagd Im Waldmann
  6. Die Sage Von Burg Weissenstein
  7. Herbstnebel
  8. When Autumn Turns Into Winter
  9. Als Die Pest Ins Waldland Kam
  10. Wintersonnwende

Web: www.festungnebelburg.de 


Zveřejněno: 01. 11. 2007
Přečteno:
3414 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář