Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

OBSCENE EXTREME DVD 2006 2DVD 2007 – Obscene Productions

A máme tu vzpomínku na loňský Obscín v podobě již tradičního 2x DVD. Po vložení do přehrávače mě hned příjemně překvapil velmi povedený trajler, s hudebním podkladem od Yacoepsae. Kompletní výčet kapel je vskutku luxus a hlavní výhodou je pak bezesporu také ta skutečnost, že lze kapely s odstupem času porovnat a zjistit tak, zda se mi ta či ona kapela líbila právem či nikoliv. Zjištění jsou různá.

Z páteční sestavy tak máme možnost skouknout death-grindové ATTACK OF RAGE, ETERNAL BLEEDING a WARGORE u kterých je potřeba poznamenat, že až jsem je vloni neviděl, zas tak o moc jsem nepřišel. Následují „Japonci“ JIG-AI, kteří zde mají dva kratší kousky, v prvním mi přijde, že snad jsou pánové v Trutnově už od středy a tak se kalba projevuje na vystoupení, druhý je lepší a s lepším názvem „Obřízka provedená křovinořezem“ no co dodat, snad jen „jau“. U dalších SMASHED FACE zase musím konstatovat, že mě mrzí, že jsem je tentokrát neviděl. Podle videa se jim koncert hodně povedl. D.H.I.B.A.C. a jejich živelný punko grind je povedený a tak si opakuji příjemné momenty. Následuje 3x LAMA TEMATICA a já opět vzpomínám v dobrém, jo tahle banda a jejich grindík s notnou dávkou psycho melodie se mi opět líbil. Doba už pokročila a tak se už samozřejmě skáče a paří a prostor pod pódiem se už zaplňuje. Občas se tak dočkáme zajímavých prostřihů na neméně zajímavé postavičky. To už ale jede WORLD DOWNFALL, kteří jedou v rychlém death metalu a mají zde také 3 kousky. NAILED jsem neviděl a ani teď moc nelituju, takový nemastný neslaný death metal. N.C.C. jsou lahůdka a tak i tentokrát je to pěkný pohled na pařící kotlík. To samé se dá napsat o Čurbyho koních, švédech SPLITTER. Amíci WASTEFORM potvrzují svojí pozici v death metalu, ale pro mě to zas taková výhra není. K závěru mě jen pobavil skok basáka mezi lidi, jenž mi nejdřív připadal jako kdyby si chtěl s někým z kotle vyřídit účty, basy se mezitím chopil pohotově Tomáš Corn. INTERNAL SUFFERING byli právem nasazeni jako jedni z headlinerů pátečního večera a já jsem si rád připomněl jejich brutální a rychlý death metal. Veteráni SINISTER a jejich postarší provedení death metalu, nicméně právem zasloužená pozice. Pro mě asi vrchol představují CRIPPLE BASTARDS, kteří vystoupili sympaticky v dresech italské fotbalové reprezentace (bylo čerstvě po MS). Navíc je zde zachycená i příhoda, kdy na pódium vylezl fanoušek v dresu Zidana. Super vzpomínka na super vystoupení. Léty prověřená tradice a kvalita, toť grindoví harcovníci z Polska DEAD INFECTION. A je tu závěr headlinerů pátku a s ním přichází rovněž Poláci a sice SQUASH BOWELS. Díky DVD tak ještě můžu vychutnat kapely které jsem zaručeně v pátek neviděl, neb jsme již zcela určitě pařili na stánku a nebo už byli ve stanu. Jmenovitě tedy MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY a jejich zběsilý grind s dvěma vokály. PRETTY LITTE FLOWER ve dvou zahráli vcelku obstojný grind. SAYWHY? Zase zase míchanici grind a fast a poslední grind fast coroví DISTURBANCE PROJECT, kteří měli vystoupit už odpoledne, ale zřejmě nestihli dorazit.

Na prvním DVD jsou pak dále rozhovory se SPLITTER, SINISTER, DISMEMBER a CRIPPLE BASTARDS.

A je tu druhé DVD ze sobotního programu opět s kompletním výčtem kapelek. V sobotu otvírali SPASM a tak si dopřávám opět velmi pěkný pohled na Kopretinu v jednodílných dámských plavkách, no prostě lahůdka. Druzí BUFO, o těch vím, že se mi líbili a stejně je tomu i teď. Muzička je to fast death-punk and grind. Skoro škoda, že hráli tak brzo. To BOLESNO GRINJE a jejich grind mě zas tak moc nebaví. SEPTYCAL GORGE rozvířili vody brutal a tech deathu s pořádně guttu vokálem. Na co jsem se ale dost těšil byli SYLVESTER STALINE, obzvlášť po vzpomínce na jejich show a  na pařícího zpěváka pod pódiem a následně plovoucího nad hlavami fans. Tihle Francouzi a jejich muzička jsou prostě cool. TEARS OF DECAY produkují rychlý death staršího ražení. ACROHOLIA to samé s větší dávkou grindu a chvílema jsem měl podezření, že zde na kytaru hraje Big Boss. PUTREFIED a jejich rychlý brutal death u mě nezabral ani s odstupem rocku. Zato SICKBAG produkují zajímavou muzičku a tak se zájmem sleduji znovu. Poláci EPITOME mi s odstupem času moc neříkají. Z setu hard and grind coreových TOXIC BONKERS srší energie a já jsem je pravděpodobně vloni neviděl, takže bedlivě sleduji a závěrem musím podotknout, že lituji mé nepřítomnosti. MUMAKIL je pro mě další příjemné překvapení jejich sypačkový death metal s prvky grindu zabíjí. ALIENATION MENTAL s maskami Čurbyho se zasloužili o více techniky, ale já se nejvíc těším na své oblíbence FROMTHEASHES, žel mě krapet zklamává zvuk. Možná za to mohla asi příliš vytažená zkreslená basa na úkor kytary. Jejich letošní produkt Heading for Dystopia je supr. PISSCHRIST, jó to je Motorhead. Pogo forever. Na F.U.B.A.R. se dobře pamatuji a na jejich neskutečný pogo na pódiu taky. Dokonce je na DVD i song kdy kluci shodili hlavu Marhalla. Fakt hustý. Následuje punk core a crust v podání  MASSGRAV. To je taky slušnej mazec. DRILLER KILLER je jen další v řadě Motorheadů. SKITSYSTEM mi minulý rok nějak vypadli, takže jsem byl zvědavý o co se jedná. Hodně nasraný punk-grind-hard core také ala Motorhead. Éra Lemmyho končí s nástupem GUT a jejich sličných masek. Tihle lidi prostě nejsou normální. Tady nejde až zas tak o muziku, ale hlavně o super show. DISMEMBER byli vloni naprosto bezkonkurenční, takže tady není co řešit a jsem rád že mohu shlédnout jejich show znovu a hlavně zblízka. Na závěr je zde song z přídavku - Casket Garden. Následují kapely, které jsem již vloni neviděl, protože jsme odjížděli v noci domů. A tak jsou tu BLOCKHEADS s jejich fast grindem. Japonci BATHTUB SHITTER, malí tělem ale velcí umem. Smekám, pravda, od doby co hráli na Žižkovi taky docela uplynulo, ale tady je to fakt jízda. NASHGUL jedou ve vodách ultra fast grindu a DEFEATED SANITY zase naproti tomu v brutal deathu. Klepaček je přehršle a mě zaujal kytarista vlevo, který vypadá jako veterán, který už pamatuje hodně. Na závěr jako uzávěr zaběsnili Jihočeši UPRISE. Hodina to byla už hodně pokročilá a podle toho je to krapet znát.

Druhé DVD obsahuje extra bonusy v podobě čtvrteční show NAPALMED, což je vskutku zajímavá podívaná a dále studia HELL.CZ, která byla vloni jednak delší a přišlo mi i že peprnější. Kdo to sledoval z povzdálí tak má jedinečnou příležitost na DVD skouknout všechno pěkně zblízka. Nevím co kdo od 2DVD OE očekává, každopádně moje očekávání splnilo a dobře jsem si zavzpomínal.

Čas DVD1: 02:10:28 + rozhovory

Tracklist DVD1:

  1. ATTACK OF RAGE
  2. ETERNAL BLEEDING
  3. WARGORE
  4. JIG-AI
  5. SMASHED FACE
  6. D.H.I.B.A.C.
  7. LAMA TEMATICA
  8. WORLD DOWNFALL
  9. NAILED
  10. N.C.C.
  11. SPLITTER
  12. WASTEFORM
  13. INTERNAL SUFFERING
  14. SINISTER
  15. CRIPPLE BASTARDS
  16. DEAD INFECTION
  17. SQUASH BOWELS
  18. MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY
  19. PRETTY LITTE FLOWER
  20. SAYWHY?
  21. DISTURBANCE PROJECT


Čas DVD2: 02:33:16 + bonusy

Tracklist DVD2:

  1. SPASM
  2. BUFO
  3. BOLESNO GRINJE
  4. SEPTYCAL GORGE
  5. SYLVESTER STALINE
  6. TEARS OF DECAY
  7. ACROHOLIA
  8. PUTREFIED
  9. SICKBAG
  10. EPITOME
  11. TOXIC BONKERS
  12. MUMAKIL
  13. ALIENATION MENTAL
  14. FROMTHEASHES
  15. PISSCHRIST
  16. F.U.B.A.R.
  17. MASSGRAV
  18. DRILLER KILLER
  19. SKITSYSTEM
  20. GUT
  21. DISMEMBER
  22. BLOCKHEADS
  23. BATHTUB SHITTER
  24. NASHGUL
  25. DEFEATED SANITY
  26. UPRISE

www.obscene.cz


Zveřejněno: 14. 10. 2007
Přečteno:
3498 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář