Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

RAINTIME - Flies And Lies, CD 2007, Lifeforce Records

Docela zajímavá deska by se asi za týden měla objevit na evropských pultech. Jde o album Flies & Lies kapely RAINTIME. Skupina se na něm prezentuje velmi osobitě a v podstatě jí není co vytknout, tedy až na jediné, ale to si nechám až na konec.

Raintime přináší slušnou porci metalu s výraznými instrumentálními finesami a skvělým vokálem Claudia Coassina. Ten si s přehledem poradí s různými odstíny řevu či growlingu, ale především parádně zpívá čistým charismatickým hlasem. Muziku kapely bych vám mohl přiblížit asi takto 70% tvoří takový mix Helloween a  25% Blind Guardian a zbylých 5% model pozdních Carcass či novodobých Hatesphere. Míchanice vskutku vydatná, ale ve výsledku docela dobře poslouchatelná. Navíc, co chvíli musíte obdivovat práci rytmické sekce (bubeník Enrico Fabris a basák Michele Colussi) či kytarové – skvělá souhra Mattea DlBona a Luca Michaela Martina (některá sólíčka jsou fakt povedená). Nemůžu vynechat ani zručného klávesistu Andrea Corona, který nejenže zdatně podbarvuje celkový sound alba, ale často si jede svým osobitým stylem a je velmi dominantní, což nahrávce dodává osobitosti.

Novinka je prostě skvěle zahraná, nahraná i smíchaná a zmástrovaná, ale něco jí chybí. Mám teď na mysli takový ten transcendentální rozměr alba. Prostě z ní neprýští energie a tak nějak sterilně z repráků vylézá dokonalá deska bez šťávy. Viz cover od Michaela Jaksona Beat It, který je precizně zahraný, ale originál má prostě větší jiskru... jasně, je to věc názoru... schválně, co vy na to?

Time: 46:18

Tracklist:

  1. Flies & Lies
  2. Rolling Chances
  3. Apeiron
  4. Rainbringer
  5. Finally Me Tears of Sorrow
  6. The Black Well
  7. Beat It
  8. Another Transition
  9. Burning Doll
  10. Matrioska

Web: www.raintime.com


Zveřejněno: 24. 05. 2007
Přečteno:
3307 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář