Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DEADLOCK – Wolves CD 2007 – Lifeforce

O kapele Deadlock jsem v životě neslyšel a moje první setkání s ní je právě tato promonahrávka, která jako album „Wolves“ vyjde v polovině dubna 2007. Dopředu musím napsat, že je to pro mě velká škoda, protože pokud je i předchozí produkce Deadlock stejně geniální jako novinka, tak jsem o hodně přišel a mám co dohánět. Po několika posleších (vlastně v posledních několika dnech vyřadilo album Wolves veškerá CD, která poslouchám) jsem dospěl k závěru, že to bude moje první desetibodové hodnocení na fobiazinu. Vážně je to po dlouhé době to, co mě totálně uspokojuje. Propojení instrumentálně skvěle zahraného death metalu se symfonickými aranžemi a sampy v kombinaci modelu kráska a zvíře. Zvířetem je skvěle growlující Johannes Prem a onou kráskou je klávesistka a vokalistka Sabine Weniger. Její hlas je prostě bezchybný, to se musí slyšet. Je někde mezi Anneke z The Gathering a Astrid z Ambeon. Je čistý, charismatický s výraznou barvou a občasným „chraplákem“ (viz To Where The Skies Are Blue). Je fakt, že některé pasáže, kde Sabine zpívá znějí trošku popově (Code Of Honor), ale to je jen ku prospěchu věci. Potěšující je skutečnost, že muzika je ryzý death metal (místy s troškou thrashe), ale není to žádné doomové zadumání. Celé album šlape jako hodinky a když se do toho vloží orchestrální filmové samply (Losers´ Ballet) má mě kapela zcela na své straně. Samostatnou kapitolou je práce obou kytaristů (Garet Rymen a Sebastian Reichl), jejichž sóla jsou někde mezi Blind Guardian, Slayer a Ayreon. Svobodný přístup k mixování stylů my byl vždy příjemný a i když bych kapelu zařadil, jak jsem uvedl výše, spíše k death metalu, nechybí prvky speedu, thrashe, techna i symfonických soundtrackových vizí – vše opět ku prospěchu věci. Jedním slovem geniální, dvěma slovy geniální album. Všem ho doporučuji a sám se jdu pídit po starších nahrávkách. A pravděpodobně zavítám 20. 4. 2007 do Klubu K2 v Českých Budějovicích, kde by měli hrát!!!

Time: 46:53

Tracklist:

  1. World Domination
  2. We Shall All Bleed
  3. Code Of Honor
  4. Losers´ Ballet
  5. Dark Cell
  6. Crown Of Creation
  7. End Begins
  8. As Words To Bullets
  9. Preludium II.
  10. Bloodpact
  11. To Where The Skies Are Blue

www.lifeforcerecords.com


Zveřejněno: 29. 03. 2007
Přečteno:
3476 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 03. 2007 20:05 napsal/a Peklop
www
http://www.last.fm/event/194434 http://www.myspace.com/xdeadlockx http://www.youtube.com/watch?v=T8000nRYyco
30. 03. 2007 19:10 napsal/a Peklop
prdel trhající zpráva
Tak takový koncert a navíc v Budějcích, to je 100%. Nejsmrtelnějsí kindermetalový koktejl si ujít nenechám. Jsem zvědavý, jak budou znít live. A koukám, že i DieVision fungují, dlouho jsem o nich neslyšel. Nový album Deadlock neznám, ale minulý se mi líbí opravdu moc. Ale ty xDeadlockx předtím mě nevzaly.
30. 03. 2007 14:57 napsal/a manafob
zpev
zpevy na novy desce jsou lepsi nez na Earth revolt... jsem zvedavej jak to predvedou nazivo :-)
30. 03. 2007 02:53 napsal/a Subeer
Dealock vs. Arch Enemy
Ja mam v podstate rad obe, ale ten sileny rozdil je ve zpevu resp. nalade. Zkracene Arch Enemy - vyborna a napadita muzika + otresny plochy zpev, Dead lock to same akorat s vytecnou kombinaci zpevu, bavim se hlavne o predchdci. Toto album neznam, jak bych mohl jsem jenom dopisovalek
29. 03. 2007 16:54 napsal/a zdeneksymbols
koncert
20.4.v pátek České Budějovice club K2-DEADLOCK+5SYMBOLS+DIEVISION-na 100%