Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Včera večer se v pražském klubu Hells Bells uskutečnilo přísně tajné jednání.

Seděl jsem zrovna nad škopíkem pěnivého moku a najednou vpochodovali do pubu čtyři pánové z webzinu Metalopolis. A sestava to byla vskutku reprezentativní – Dalibor Dalas Ňorek, Marek Darkmoor Neckář, Vít Marigold Schmarc a Rudolf Rudi Rus – takže šéfredaktor, jeho dva zástupci a slovenský vyslanec. No, jdou na pivko, napadlo mě. Ale pánové si vespolek poručili jen vodu bez bublinek. Seděli beze slov, ucucávali dobrou vodu a evidentně na někoho čekali. Za chvíli skutečně vstoupila dívka, ke které se všichni čtyři pánové vrhli jak vojáci základní služby na nový výtisk časopisu LEO. Netušili, že za ní kráčí ještě další chlapík, takže se trochu stáhli.

Šestice se usadila k většímu stolu hned vedle mě a tudíž jsem měl probíhající rozhovor tak říkajíc z první ruky. Já vím, že poslouchat cizí hovory je neslušné, ale na druhou stranu mají metaloví fanoušci právo vědět, co se na mediálním poli chystá. Takže tady je záznam rozhovoru, který jsem pořídil – kromě první otázky Dalase, protože to jsem ještě netušil, s kým vlastně mluví.

Dalas (přibližně, záznam nemám): To jsme fakt rádi, že jste přijeli, co si dáte … samozřejmě vás oba zveme, útratu platí Metalopolis ze sponzorských peněz z reklamy na peněženky se Šmoulama. No, Alane, dáš si pivko nebo něco tvrdšího? A co Ty, Blanko? Co je u vás na Alan Rohan net firemním pitivem?

...teď mi došlo, kdo jsou oni dva tajemní hosté, no jasně oba hlavní mozky Alan Rohan webzinu. Rychle šátrám v kapse a zapínám nahrávání na mobilu… snad baterka vydrží… Začal jsem dělat lehce připitého, aby si osazenstvo nedělalo starosti s tím, co vysloví. A vyplatilo se.

Alan: No pijem všecko co teče, s náma si starosti nedělejte, třeba klidně to pívo, copak tady vlastně točej?

Rudi: Naozaj velice chutné pivečko, len si dajťe.

Blanka: Tak jó, dáme si dvě píva, ale musíte si s náma taky dát, kucí.

Dalas (na barmana): Pepo, prosím tě, dej nám sem šest piv, díky.

Darkmoor: No, abychom to moc neprotahovali. Hodně jsme přemýšleli a probrali všechno na nejvyšší úrovni. Rádi bychom to s vámi dali dohromady.  Od 1. dubna bychom rádi nový společný webzine spustili do ostrého provozu.

Blanka: Jasně, s tím sme tak nějak počítali, že jo Alane.

Alan: Jo.

Marigold: Zbývá už jen pár věcí. Tou první je nový název, o kterým jsme zatím nemluvili. My máme jeden nápad, co vy?

Alan: No, my sme vo tom eště nepřemejšleli vole, vono to nejni úplně to nejdůležitější, že jo, nejdůležitější sou fans, aby měli lepší a lepší informace z toho undergroudu, že jo. A co vás teda napadlo?

Marigold: No my myslíme, že by bylo vhodné, aby se oba webziny v novém názvu trochu našly, takže jsme mysleli, že by to mohlo být Metal Rohan. Co myslíte?

Blanka: No, to by šlo, viď Alane.

Alan: Ale jó, to je dobrý, to pívo teda taky, dám si eště jedno.

Dalas: Pepo, ještě jedno pivo.

Blanka: Já bych si dala malýho ruma, máte tu ňákou zimu nebo co.

Dalas: A ještě malý rum!

Rudi: Já som pripravil grafický návrh nového loga, důfam, že sa vám všetkým buďe páčiť. Tu je. Vychádzam zo starého Metalopolis loga, ale mestsků siluetku som nahradil vesnickou s kostolom. Na tu som pridal dva kravské rohy a doprostred vidle. Aby bolo hnedka jasne, že nemáme vobec nič proti vesnickým kapelám.

Alan: Jasně, to je supr. My máme vesnický kapely nejradši. Hrajou to vod strdce a vo to de, že jo. Žádný měšťáci todle nesvedou, jak sou vodtržený vod reality.

Dalas: Dobře, logo by bylo. Teď ještě pár technických věcí. My máme o trochu větší databázi článků než vy, takže bychom použili pro nový projekt stávající server. Potřebovali bychom všechny vaše recenze, rozhovory a články, abychom je mohli do nového zinu vyexportovat.

Blanka: Hmmm, to bude asi problém, to víš, je toho strašně moc, asi třicet recenzí a čtyři rozhovory, my to už asi mít nebudem, to budete muset stahat z webu.

Alan: To zvládnete, dyť ste kucí šikovný... Dám si eště jedno.

Dalas: Pepo, ještě jedno…

Blanka: A já si dám tak eště rumajzla.

Dalas: A rum, prosímtě.

Darkmoor: Já doufám, že novým projektem vytřeme všem zrak. Našich 20 000 přístupů týdně a vašich 20 přístupů nám dohromady dávají 20 020 přístupů a to už je síla. Navíc vaše články jsou strašně čtivé, to musí každý ocenit.

Marigold: No nás vlastně k té spolupráci s vámi nakopla vaše recenze na poslední CD Sceletů. Skvělý materiál, vy jste to poznali hned. Zato u nás to dostal na recenzi Louis a ten to tedy úplně zatratil. No, dneska už si hledá místo jinde. Navíc jeho čeština byla dost příšerná, to se s vašimi jazykovými ekvilibristikami nedá srovnat.

Alan: Jasná věc, psát musíš tak, aby ti rozuměli i ty, kerý nemaj vysoký školy nebo sou z vesnice. Tam se pro ostřejší slovo nejde nikdá moc daleko. Takovej je holt život, tvrdej, jako naše muzika, kerou všichni milujem, že jo.

Blanka: My myslíme, že recenze se má psát na jeden zátah, cokoliv napíšeš, už nemáš vopravovat, potom by to už nebylo vopravdický a vod srdce. A třeba čárky mezi slovama sou jen pro zlost, ty by měly z pravidel vyndat. Dyž mluvíš, taky neříkáš za každým pátým slovem čárka, že jo.

Alan: To ví že jo, a dám si pívo a rumíka taky.

Dalas: Pepo, tak prosím tě ještě dvě piva a velký rum.

Marigold: No, abychom to tedy uzavřeli. 1. dubna odstartuje bez předchozího upozornění nový webzine Metal Rohan. Logo máme schválený, Dalas stahá z vašich stránek všechny příspěvky a zadá je do naší databáze. My dáme na první stránku Metalopolis v noci z 31. března na 1. duben přesměrování na novou adresu, vy totéž uděláte na svých stránkách.

Dalas: A mám tady už pár věcí na recenze, tak co si vyberete? Byla o to v redakci pěkná bitva, ale prosadil jsem, že nejžádanější věci teď budete dostávat vy. Nabízím kapely Traktor, Manowar a Kabát a taky živák Sceletu.

Alan: Já beru Kabáty a Traktor.

Blanka: Já Manowar, to sou mí miláčci. Scelet je taky skvělej, Alane nechceš ho ty?

Alan: Já si dám pívo, a Scelet taky, to je jasný, ty žeru.

Pípípíp...

Baterka to zabalila. Ale to podstatné jsem nahrál, takže teď už je jasné, že od 1. dubna se můžeme těšit na novou hvězdu na našem internetovém metalovém nebi - MetalRohan.net

Pro zvědavce ještě dva odkazy:


Zveřejněno: 12. 03. 2007
Přečteno:
4059 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 03. 2007 07:23 napsal/a Dr. Kydy
Ach ta Dalasova paměť...
Koukám, že požití menšího než malého množství alkoholu Ti chlape nějak zatemnilo paměť. Ty si fakt nepamatuješ, že Rohanovci přišli??? Jinak to co popisuješ, je celkem pravdivý obraz skutečnosti poté, co mě vyplivnul mobil. Pochválili jste se vespolek hezky a Marigoldův zpěv hymny všech hymen od famózních Manowar mi zní v uších ještě dnes...
12. 03. 2007 22:37 napsal/a Dalas
PROTESTUJI!!!
Velice se mi nelíbí metody zdejších pánů redaktůrků spočívajících v bulvarizaci jevů z ug scény!!! Ano, nepopírám, že k inkriminované schůzce došlo a že se na ní probíralo sloučení zmiňovaných webů, což nepochybně otřese stojatými českými vodami, ale způsob, jakým došlo ke zkreslení informací si žádá vysvětlení. Tak předně ty piva jsem si objednával ja, rumy Marigold a Rudi s Darkmoorem cucali půllitrové vodky. Členové z pozvaného webzinu nakonec nepřišli, a tak se naše debata nesla v tradičním duchu vzájemného metalopolisáckého poplácávání se po zádech a vysmívání se ostatním webzinům. V tomto duch jsme se zhruba ve 3:34 rozešli, rozlezli, případně byli odtažení domů. Jako perličku uvedu, že Marigold svlečený do půli těla běhal po Magistrále a hulákala něco ve smylu \"We Are Warriors, Warriors, Warriors Of The World\", načež po třetí sloce vrhnul. Na víc si už ale skutečně nepamatuji.