Nejbližší koncerty
INSANIA

ALL SHALL PERISH – Hate . Malice. Revenge CD 2005 - Nuclear Blast

Je to zvláštní, ale jsem to většinou právě já, kdo na stránkách fobiazinu kritizuje u death metalových kapel neoriginalitu a dává za to nízké hodnocení. All Shall Perish rozhodně nic originálního či převratného nepřinášejí, ale vše je tak upřímně a dobře zahrané a nahrané, že nezbývá než se v závěrečném hodnocení dostat nad šestku, ba dokonce i nad sedmičku. Opravdu, dva roky staré album Hate . Malice. Revenge je slušná porcička agrese servírovaná na instrumentálně slušně vyleštěných podnosech. Z fotografií na promu by se dalo soudit, že muzikanti pro svůj hudební styl přímo dýchají a pak to na vás nemůže nedýchat z alba. Již úvodní pecka Deconstruction se motá někde mezi přístupem ke kovu smrti u nových partiček ala Anata, ale já v tom slyším i odkaz starých Carcass či In Flames.

Přesto All Shall Perish nezůstávají pouze na březích kovu smrti a mixují tu příměs thrashe, tu HC a jde jim to docela dobře, viz Our Own Grawe. Přesto právě brutální murmur v kombinaci s hysterickým řevem je to pravé koření, které spolu s melodikou kytar a precizností bicích dodává albu lesk. Já osobně bych přivítal více onoho growlingu oproti ječáku, ale budiž. Možná právě tento vokál míří někam k pouličnímu HC, místy mi kapela připomněla některé party z fesťáku Hit The Pit, třeba Liar. Ale fakt místy, jinak je to riffový death a jak jsem v úvodu napsal výborně zahraný a nahraný. Zvuk nahrávky je kapitola sama pro sebe. Je pro death metalový rank excelentní. Nezbývá než doufat, že se podaří přenést alespoň polovinu tohoto soundu na pódium při pražské zastávce 12. 3. 2007 v klubu Abaton v Libni. Naživo jsem All Shall Perish sice neviděl, ale fotky z jejich webovek slibují nářez par excelence. Tak uvidíme.

PS: V loňském roce kapele vyšla další placka Price Of Existence a podle ukázek na webu to bude na koncertech taky pořádná masáž :-).

Track list:

  1. Deconstruction
  2. Laid to Rest
  3. Our Own Grawe
  4. The Spreading Disease
  5. Sever The Memory
  6. For Far Too Long...
  7. Never Ending War
  8. Herding The Brainwashed

Čas: 36:11

www.allshallperish.com


Zveřejněno: 05. 03. 2007
Přečteno:
3462 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář