Nejbližší koncerty
INSANIA

INTERNAL HATE – Promo 2006 CD – R 2006, selfrelease

Uf, co napsat a jak začít recenzi… Čubka můza si poletuje po všech čertech a přílišné pomoci ze strany kapely samotné se mi rovněž nedostalo, protože přiložené info je na fakta poměrně skoupé a chudé. Na druhou stranu mě potěšilo zjištění, že někdo má ještě hůře čitelný rukopis než já :o). Dovídám se, že Internal Hate mají za sebou 2 dema (2002, 2004), mají problémy s bubeníky a dnešní sestavu tvoří ex-bubeník Melancholy Pessimism, ex-pěvec Lesního Plesnivce (ten název nemá chybu!) a dva stálí členové. Někdo možná řekne, nač řešit takové detaily, jako jsou podklady k recce, ale dle mého názoru, současné moderní vymoženosti nabízejí širokou škálu možností a kvalitní prezentace skupiny je nedílnou součástí úspěchu. Ale pojďme na to nejdůležitější, tedy na hudbu…

Ta je na tom znatelně lépe. Hned od začátku se na nás valí kvalitní death / grind, který má poměrně ucházející potenciál. Každý z pěti kousků nabízí slušné rubanice, ale v žádném případě není ručička tachometru jen na nejvyšší rychlosti. Změny temp nahrávku obohacují a mají výrazný podíl na její kvalitě. Ovládání instrumentů je rovněž na dobré úrovni. Rád bych ale vyzdvihl pěvce, jehož vokál, který je nabízen v mnohých variacích, nemá chybu. Zejména ten hluboký. Mezi nejpovedenější kousky bych zařadil třetí skladbu s názvem Slaughter from profit (ty valivé pasáže se povedly a ty kytarové psycho vyhrávky rovněž) a skladbu čtvrtou s názvem Pant of bones (rovněž zajímavá kytarová práce a velmi zdařilé vokály), která je ukončena zpestřením v podobě outra. Nikterak však nechci snižovat kvalitu zbývajícího materiálu, která je stabilní. Zvukově by se nějaké ty výtky našly (natáčelo se ve studiu Vyškov za asistence Otyna z Pigsty), ale nejedná se o žádný průšvih a k účelům proma se mi nabízený materiál jeví jako ucházející a dostačující.

Mno, poslech je to příjemný a minuty utíkají, aniž by jste neustále sledovali přehrávač a v naději očekávali konec produkce. Sice žádné výrazné vyčnívání z davu a hudební novátorství, ale jak jsem psal již několikrát, ne každý může být prorokem. Raději mám kvalitně odvedenou klasiku než nesmyslné novoty za každou cenu. Pokud se řadíte mezi fanoušky staré tvorby Cryptopsy, popř. novější tvorby Morbid Angel, ani o tom nevíte a jste potencionálními fanoušky i Internal Hate. Ale daná přirovnání berte, prosím, pouze orientačně. Jiná mi v době psaní prostě nenapadla. A závěr? Posílám uznalé pozdravy do Uherského Hradiště. Můj první kontakt s obětí této recenze se vydařil. A příště, prosím,  alespoň náznak něčeho, co by byť jen trochu připomínalo obal. Absolutně netuším, jaký obrázek přiložit k článku. Ale vedení (zdravím, Márty!) si s tím jistě nějak poradí… :o) 

Čas: 17:25

Seznam skladeb:

  1. Take it all
  2. Juici dream
  3. Slaughter from profit
  4. Pant of bones
  5. Agony and hate

slamakizacia@email.cz


Zveřejněno: 15. 12. 2006
Přečteno:
3226 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář