Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

UNREAL OVERFLOWS – Architecture Of Incomprehension Album 2006 – XTREEM MUSIC

Zajímavou řadovou prvotinou se nám představuje španělská kapela UNREAL OVERFLOWS. „Když je to ze Španělska, bude to asi death metal“, řekne si nejeden metalový fanoušek a má pravdu. Já jen dodávám, že jde o muziku mimořádně kvalitní, při které si lze s nostalgií zapomínat na slavné časy kapel jako Death či Pestilence.
 
Unreal Overflows se zformovali před čtyřmi lety a od počátku se profilovali jako technická death metalová kapela (demo „Point Of A New Departure“), která svůj zvuk postupně obohacovala o melodické podklady. Syntézu obého si ostatně můžete vychutnat právě na tomto disku, který vznikl v interiérech německého Spacelabu (Avulsed, Ancient Rites).
 
Vyvážený zvuk tohoto studia nejvíce prospěl oběma kytarám (Francisco, Pedro), jako celek tak zní Unreal Overflows velmi harmonicky – až „uhlazeně“. Bicí (Jorge) šlapou stopu, stejně jako basákův vokál (Zoilo). Poslouchá se to příjemně, ale metalovou syrovost tu moc nehledejte. Tohle je záležitost pro fajnšmekry a o nářezové extrémy tu neběží.
 
Zmiňovanou „učíslost“ materiálu však neberu jako problém, protože kapele to i tak šlape. Skladby jsou přímo přecpány kytarovou melodickou polyfonií, sóla tu vyniknou, tu zase vespod nenápadně dokreslují celek a muzikantskou extratřídou jsou také riffy, které jakoby z oka vypadly americkým Death. Nejenom riffy – silná inspirace touto bandou je cítit téměř z každého tónu a Unreal Overflows se tak stávají jakýmisi pokračovateli v tvorbě nejen Death, ale i kapel jako Pestilence, Cynic, Atheist. Fanoušek zmiňovaných kultů zde najde všechno, co je na těchto kapelách dodnes tak obdivováno –  nadčasová klasika s patinou nesmrtelného old schoolu, poslouchatelná techničnost spolu s obrovskou pestrostí a dynamičností muziky, která nezůstává chvíli stejná a která pořád překvapuje a vynucuje si vaši pozornost. Unreal... však při vší úctě k americkému deathu nezapřou svou domovinu, a tak poslední skladbu „Under The Quiet Silence“ kapela odehrává na „španělky“ s nezaměnitelným hispánským temperamentem. Tuhle vybrnkávačku doporučuju.
 
Celkově na mě deska působila příjemně – prostě technický metalový klídek se semotamo energickými výpady. Slabším místem jsou vokály, které by potřebovaly zvukově přidat a také „pohodové“ bicí. Přesto se jedná o povedenou desku, která je sto oslovit a níže uvedené bodování je po zásluze.
 
 
Čas: 46:07
Seznam skladeb:
 
1.       Paths To The Human Involution
2.       The Unavoidable Passage Of Time
3.       Crematory Of Forgotten Cries
4.       Breeders Of Credibility
5.       Unexpected Dimensions
6.       What To Do When...
7.       Is There Anybody Outside?
8.       Psycho-Thought
9.       Pain Of An Afflicted Soul
10.   In Darkness I Dwell 2005
11.   Under The Quiet Silence
 
 
 
web vydavatele: www.xtreemmusic.com
 

Zveřejněno: 03. 12. 2006
Přečteno:
3204 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář