Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

DEBUSTROL – XX let totálního massakru DVD 2006, Sokol´s Power Voice

Neuvěřitelně to letí a Debustrol už tu votravuje vzduch 20 let. A ke kulatému výročí sobě i nám nadělil fajnovou věcičku – DVD s velice výstižným názvem. Jednoduchý booklet – digipack, na titulu šílenec s motorovkou, uvnitř hafo fotek od začátku do dneška a vzadu jen seznam toho, co na placce jest – žádný vložený sešitek, protože vše podstatné je na disku. A hned úvodní varování, kdy klasický vyhrožování trestním stíháním za všechny nepovolené praktiky doplňuje alternativní trest „nebo vás rozřežem motorovou pilou“. Už tohle napovídá, že Debustrol je hlavně o zábavě a nadhledu.

Hlavní menu nedoprovází muzika, ale krkání, takže rychle volme středobod celého disku, Koncert z letošního dubna v KD Opatov v Praze. Celkem 22 masakrů, od Antikrista, Údolí Hádu nebo Příchodu zla přes Svět, co zatočí s tebou, Papež vrah, Vyhlazení až po Přerushit a Masoterian. Skladby zná takřka každý, takže bližší popis je asi zbytečný. Spíše se podíváme na technické záležitosti. Obraz je samozřejmě 16:9, velkoryse snímaný asi šesti kamerami. Rychlá muzika, tudíž hodně rychlé střihy, spousta detailů, záběrů do fanoušků, celkové pohledy na kapelu. Jediná výhrada – obraz je trvale hodně temný – buď bylo málo světel, nebo je to umělecký záměr. Zvuky lze navolit dva – jak klasické stereo, tak 5.1 a hraje to opravdu parádně. Koncert má skvělý spád a neodmyslitelně k tomu přispívají Kolinssovy kecy – stejně jako u muziky žádný velký sraní, krátký a výstižný uvádění songů.

Historii uvozuje titulek „Tento dokument obsahuje samej chlív“ a začíná útržky památného vystoupení na Death Metal Session v roce 1988 v Praze. Následují záběry z TV pořadů, z koncertů různé obrazové a zvukové kvality, křtů alb, šaten, studií, spousta legrace, nahých zadků, přirození, prdů, krků, projektu Black Sabbath revival, stříhání Kolinsse dohola, amatérského souboru trumpetistů a houslistů a opilců. V historii jsou schovaný i klipy k Údolí Hádu a Světa co zatočí s tebou (oba už tenkrát 16:9!!!).

V sekci Klipy pouze dva profi klipy. Něco mi schází je jediná připomínka alba Chytrá past, většina klip asi zná, několikrát ho hráli v poslední době v televizi a jak bylo období Pasti „všelijaký“, i klip je ne zrovna povedenej ... akorát ta slečna stojí za pohled.. Masoterian je jakokoncertní klip prostříhanej se záběry „práce“ nějakého šílence a to je opravdovej Debustrol. Unplugged – Massakr je krávovina na španělky, hráno asi pro pár kámošů někde čertvíkde v hospodě pod dohledem Big Bosse a Igora z Root. Zkouška neboli Rváči ze zkušebny s děsivým zvukem, i ty dvě minuty jsou moc. Tyhle dva klipy neklipy měly být spíše v historii.

A posledním bodem je hezky graficky udělaná. Fotogalerie.

Toliko fakta, na závěr hodnocení: hodně podařená záležitost, pro každého fanouška kapely povinnost. Skoro tři hodiny materiálu – koncert, u kterého budete mlátit hlavou, historie, u které se budete královsky bavit a jako bonusy klipy a fotky. Za ty prachy je to zadarmo.

Koncert:

  1. Vyznání smrti
  2. Přerushit
  3. Příchod zla
  4. Rváči
  5. Kladivo
  6. Charles Manson
  7. Nenávist
  8. Papež vrah
  9. Umučená
  10. Masoterian
  11. Trendshit
  12. Údolí Hádu
  13. Krvavá práce
  14. Ve stínu zákona
  15. Antikrist
  16. Protest
  17. Svět co zatočí s tebou
  18. Yugoslavia
  19. Noc husí kůže
  20. Nozdrametal
  21. Vyhlazení
  22. Vyznání smrti II

Klipy:

  1. Něco mi schází
  2. Masoterian
  3. Unplugged
  4. Zkouška

Časy:

  • koncert 72 min
  • historie 91 min
  • fotogalerie 5 min

www.debustrol.cz

www.spvmusic.cz


Zveřejněno: 19. 11. 2006
Přečteno:
3996 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 08. 2007 10:35 napsal/a skull
www.zvireticestock.wz.cz
zdravím všechny příznivce kapely debustrol!!! tímto bych vás chtěl pozvat na další, v pořadí již osmý ročník dvoudenního festivalu \"ZVÍŘETICESTOCK\" open air který se bude konat 31.8-1.9.2007 na hradu zvířetice u bakova nad jizerou za učasti těchto kapel Metalový pátek-DEBUSTROL, FLESHLESS, LIVORES MORTIS, RETURN TO INNOCENCE, PIKODEATH, THE RAYS OF THE SUN, DEPRESSIVE REALITY, SACRASTIC, PSYCHOPATIC CHILDREN, RAIN SHADOW, ILLNESS, PISSGRAFFITS Punkova sobota-VESELÍ KONÍCI,FUNKCE ŠROUBU,CHLEJF,JESUS OM, S.I.V.,PANKIX,RICK-SHA,KULTURNÍ ZŘÍZENOST,YESTERDAY HEROES. Vstupné bude lidových 150 kč na den a 250 na oba dny!!!možnost stanování na místě.místo festivalu leží cca 1 km od vlakového nádraží bakov nad jizerou jež tvoří dopravní uzel mezi prahou(mladou boleslaví)-turnovem-českou lípou a nymburkem!!doufám že se vás tam sejde co nejvíc a vytvoríte dobrou diváckou kulisu pro kapely. s pozdravem skull 2 a celý pořadatelský tým.(info www.zvireticestock.wz.cz)
21. 11. 2006 14:42 napsal/a marty
dvd
to dvd je pekne zpracovany a hlavne ten koncert ma vynikajici zvuk,... pro fans kapely je to nutnost!