Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

Blatná, Na Vinici, sobota 4.11.2006 od 21:00

Na tuhle akci jsem se těšil snad dva měsíce. Původně vypadalo složení kapel poněkud jinak, ale když jsme s Davidem a dražejovskýma blackers dorazili před hospodu, vítal nás nemilý plakát s oznámením, že Debustrol dnes nevystoupí, údajně kvůli hospitalizaci Kolinse v nemocnici, snad po nějaké srdeční příhodě. Náhradou měla být kapela Koudelníkův syn, jak jinak, z Kutné Hory. Zatímco několik dorazivších mániček přemýšlelo, zda mají vstoupit na akci bez kapely na kterou přijeli, pro mě nebylo váhání na místě, protože jsem přijel nejen na Debustrol, ale i na ostatní.

Jako vždycky se nezačalo včas, průtahy byly až skoro nesnesitelné. Podle názvu jsem bandu KOUDELNÍKŮV SYN tipoval na nějakou srandu ála Alkehol, ale na pódiu se rychtovali hošani v trikách Death, Marduk, Venom. A po krátké zvukovce začali se slovy, že do nás pustí trochu blek metálu. A black to byl ražení spíše obstarožního. Občas se sice objevil zajímavý motiv, ale negativa převládala. Prvním byl otřesný, takřka neposlouchatelný zvuk – a za ten kapela asi nemohla. Horší už to bylo s vokálem, kterej byl zahuhlanej a nepříliš výraznej. Jednonohý punkový bubeník se šikovnýma rukama sice muziku silně prožíval a dokonce si zpíval texty se zpěvákem, ale ty kopáky tam chyběly hodně citelně. Začínající kapela se všemi neduhy a na black s nešikovným názvem má před sebou hodně dlouhou cestu. A přezdívka zpěváka Blekoš …trocha soudnosti by neuškodila.

To sušická MORTIFILIA překvapila snad jen novým sestřihem frontmana Franty. Ten shodil letitý pačes a nasadil šátek. Jinak bylo vystoupení těchto sympaťáků jako vždycky precizní. Zvuk se výrazně zlepšil – snad přítomností Miloše Bešty u zvukaře, snad lepší nástrojovkou. Mortparta servírovala jeden deathmetalový štych švédského střihu za druhým, převážně z loňského debutu Redemption. Došlo i na něco ze staršího demáče, ale název jsem zapomněl. Jednu skladbu věnovali pánové nemocnému Kolinsovi s přáním brzkého uzdravení. Lidi začali konečně pařit, v čemž vynikal jeden lehce přiopilý šílenec objímající odposlechy.

Nejvíc jsem se těšil na ASMODEUS. Nová deska Řetěz kritických událostí mě totálně dostala a považuji ji za nejlepší tuzemské album letošního roku. Asmáči začali poněkud překvapivě letitými hity z Prosincovky (Prosincová..., Panoptikum) a postupně se prokousali k Sabatu a Řetězu. Koncert měl skvělý spád, bez delších komentářů pánově servírovali jeden kus za druhým. Promyšlený thrash metal, skvěle zahraný, výborně zazpívaný - pro Asmodeus mám jen a jen slova chvály. Sotva jsme si s Davidem zahulákali hitovky Údolí králů, Hodina štíra či Svině na grilu z projektu A+, byla hodina pryč a Asmodeus se chtěli loučit. Fans byli samozřejmě jiného názoru a tak se přidávalo.

Škoda neúčasti Debustrolu (věřme, že Kolins se dá brzy dohromady), ale i tak to stálo za to. Ze dvou kapel jsem byl nadšený, z jedné už méně, ale celkově vydařený výlet, který komplikovalo akorát mizerný počasí na zpáteční cestě – ale pořád lepší déšť než slibované náledí. Kdo nebyl, má možnost vidět Mortifilii a Asmodeus na vánoční veselici ve Volyni 25.12., kde proběhne oslava 15 let od vzniku Avenger a právě dvě uvedené kapely budou patřit mezi gratulanty.


Zveřejněno: 06. 11. 2006
Přečteno:
3552 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 12. 2006 06:11 napsal/a Johan
???
Jen doplněník přezdívce - stránky kapely hovoří jasně... Blekoš
05. 12. 2006 13:56 napsal/a Davytd
to Johan
Dobrá, nemá cenu se se tu dokola přebíjet argumenty.Nechtěl jsem podrážet tvoje psaní, můj názor na KS je takový, že black metal nehrajou, i když škatule nemám rád.Na druhou stranu jsem si jistý jejich hráčskými kvalitami.Jistě by se dalo diskutovat o kvalitách zpěvu druhého kytaristy,což zní spíš jako k táboráku.A pro konečné upřesnění; ta přezdívka zní BlekoUš.mej se
28. 11. 2006 15:14 napsal/a Johan
OK
O pojmech objektivní/subjektivní už se toho popsalo strašně moc a asi nemá cenu vše znovu opakovat. Co se týká kapely KS, tak si myslím, že jsem jejich vystoupení popsal poměrně přesně. Jednak je zabíjel zvuk, jednak podle MÉHO názoru nepatří ani do českého průměru. Každý nějak začínal, zatím je to prostě špatný. Zpěvákova přezdívka mi také přijde spíše k smíchu, jistý kytarista (dříve Root a AB Band, nyní Cales) si tak říká skoro 20 let a když někdo někde řekne \"Blekoš\" /Blackosh, Blackie/, tak si prostě každý představí Petra Hoška.
28. 11. 2006 14:04 napsal/a Davytd
to Johan
Moje prvotní reakce byla asi přehnaná, ale nějak mě zaskočil tvůj postoj ke kapele Koudekníkův syn. I u reportu bych čekal víc objektivních a odborných názorů a spíš bych se zdržel kritizování zpěvákovi přezdívky.
28. 11. 2006 13:30 napsal/a Johan
pro Davytda
Chlape můžeš být trochu konkrétnější? Nechápu... Navíc nejde o recenzi, ale o report. A jen pro pořádek - správný pravopis slova KYANID.