Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

A je tady Yvor, duše AFODu.

1. Představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest – stručná historie, dramaturgie, místo konání…

Letošní ročník AFOD festivalu představuje své již šesté pokračování. První dva ročníky byly pouze jednodenní, ale od té doby se AFOD festival zařadil mezi dvoudenní metalová open air klání. Letos, stejně jako loni se bude AFOD festival konat v areálu Autocampu na okraji Trhových Svinů, jenž nabízí návštěvníkům příjemné prostředí s možností koupání na několik desítek metrů vzdáleném koupališti. Dramaturgie AFODu je zaměřená především na Black, Death, Doom, Thrash a jejich všemožném kombinace. Určitě si všichni přijdou na ten svůj šálek temného čaje:-).

2. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé (případně je fest přesunut do nové lokality), by určitě zajímalo zázemí – takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití, zboží… Chystají se nějaké významné změny proti minulému roku?

Jak jsem se již zmínil v předchozí odpovědi, areál festivalu se nachází v Autocampu na okraji Trhových Svinů. Je to příjemné přírodní prostředí sousedicí s koupalištěm. Sociální zařízení bude stejné jako asi na většině open air festivalů, tedy Toi-Toi. Letos jsme se rozhodli čepovat dvě značky pivovarů. Budou to: plzeňský Gambrinus a Budějovický Budvar. Jídlo, alko, nealko, prodej UG zboží + stanování přímo v areálu je samozřejmostí.

3. Která kapela je letos v roli headlinera? Na jaké další kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Tak letos to budou bezesporu polští Darzamat a rakouští Olemus. Myslím si však, že letošní AFOD nabízí skutečně pestrý výběr a obsazení kapel je hodně kvalitní. Já osobně se budu snažit poslechnout toho co nejvíce. Resp. To, co mi organizační povinnosti dovolí.

4. Podle čeho kapely na festival vybíráte? Funguje festival na bázi výměn? Budou hrát kapely, které si za vystoupení platí?

Kapely vybíráme především podle toho, zda se nám líbí. Nikoli podle toho, zda nabízí úplatek. To se však ještě nestalo. Každým rokem přichází čím dál tím více nabídek, ale každému vyhovět nelze. Dalším faktorem je určitě stylová pestrost v našich mantinelech.

5. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale existuje předprodej? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to „ostatní" a co to „ostatní" obnáší?

Vstupné, stejně jako loni, zůstává na částce 350,- Kč na oba dva dny (na místě). Předprodej je 290,- Kč (na oba dny). Na stránkách AFOD festu je vše podrobně rozepsáno, takže kdo má zájem, nechť nahlédne na www.afod.pc.cz . Konkrétní náklady zveřejňovat asi nemá žádný význam, ale pronájem areálu, zvuk, světla, podium, propagace, kapely atd. dávají celkem nemalou částku.

6. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Neřekl bych, že by AFOD byl něčím zvlášť výmečný. Je to pohodová dvoudenní akce, kde si návštěvníci mají možnost poslechnout kvalitních 27 kapel z Čech, Slovenska, Německa, Rakouska a Polska za velmi příjemnou cenu. Fajn prostředí, dobré jídlo, pití a hromada spřízněných duší má dobrý předpoklad k příjemně stráveném víkendu na jihu Čech. Kdo přijede, určitě neprohloupí.

7. Kolik návštěvníků potřebujete na pokrytí nákladů a jakou návštěvu tipujete?

Čím víc, tím líp. Předpokládáme návštěvnost cca 600 fanoušků.

8. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod…

Především děkuji za prostor na Fobia Zine a pro návštěvníky: „Přijeďte si užít super víkend se spoustou kvalitní muziky. Pravé metalové prázdniny začínají právě u nás." Diky moc a na AFOD festivalu na viděnou. APOCALYPTIC FORM OF DEATH – opena air festival 2006 23.6.-24.6.2006 Autocamp – Trhové Sviny www.afod.pc.cz


Zveřejněno: 31. 05. 2006
Přečteno:
3994 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář