Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Po vcelku našlápnutém roce 2005 se opět hlásí o slovo pokračování již zaběhlého Metal Swamp festivalu. Pro začátek roku 2006 jsme po delším zvažování dali opět prostor brněnským spolkům po boku již legendární formace Törr.

Kořeny Törr sahají až do roku 1977, kdy se začala formovat sestava,a která po hledání sebe sama a personálních změnách se pomalu dostávají k nahraní prvního demo snímku u nás V sestavě Vlasta Henych, Ota Hereš a Pavel Konvalina dali dohromady spolek 666, jež v roce 1984 nahrál kazetu Necrofilia.  Ta obsahovala songy Válka s nebem a Samota v smrti, jež později pevně zakotvili v repertoáru Törr. Rok 1986 se stává pro kapelu zlomovým a po vzoru smeček jako Venom či Celtic Frost začínají hrát black s vlivem Black Sabath. Roku 1987 je  natočeno legendární demo Witchhammer v brněnském Rondu. Demáč obsahuje pecky jako Exorcist, Zlej Sen, Armagedon, ale i kultovní Kladivo na čarodějnice. Roku 1990 vychází debut s názvem Armagedon, o rok později skvělá věc Institut klinické smrti. 1992 spatřuje světlo světa Chcípni o kus dál, 1993 nulté album Kladivo na čarodějnice. Období mezi roky 1995 ? 2001 je obdobím podle mě ne příliš zdařilých experimentů a změn nejen personálních. Do sestavy se po dlouhé době vrací Ota Hereš. Spolu s Vlastem Henychem přibírají nového bubeníka Radka Sladkého. Roku 2003 vychází deska Made in Hell, jež by se dala nazvat jakýmsi návratem ke kořenům Törr. Ve stejné sestavě vychází 1.4.2006 nové album s názvem Torritorium. Vystoupení této legendy Československého black metalu je příslibem skvělého zážitku, který si určitě nenechte ujít.

Cales v čele s Blackiem (ex- Root) má za sebou již tři alba. Tvorba této kapely se neustále vyvíjí, a muzika kterou Cales hraje se strašně těžko někam škatulkuje. V podstatě se jedná o velice příjemné, melodické kytarové songy, které se linou převážně ve středních tempech, které nenechají nikoho chladným. Z koncertu bude Cales pořizovat video záznam, takže lze počítat i se skvělou show.

Dalším kdo přislíbil účast je Asgard, který si za dlouholetou dobu svého působení zjískal svým old school black metalem nejednu černou duši. Hrát se bude nejenom z posledního cd Kletba krále Stacha, ale i z připravovaného cd. Kapela bude pořizovat audio záznam, takže bude peklo.

Melodiemi nasáklej black, tak to je Torment. O zmrtvýchvstání se postarali Mike, Yetti a Shony, jež dali dohromady i nový materiál, který bude mít v brněnském Svatoboji premiéru. Neznamená to ovšem, ze nezazní jejich profláklá věc Warcry...

Po tříleté koncertní pauze se opět ke objeví na pódiu Amon. Kapela jež také pamatuje si prošla spoustou personálních změn. Zatím poslední počin Return of the black metal je jako vždy zárukou death ? black metalu staré školy. Žádné experimenty nečekejte, Amon má svoji tvář a tu si drží. 

Související linky:

Zdroj: Za pořadatele Metal Swamp Raven, www.metalswamp.com, tel: 732 133 003


Zveřejněno: 12. 02. 2006
Přečteno:
3375 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář