Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Takže zhruba po 4 měsících jsme se zase dočkali. Iron Maiden na šňůře k Dance of Death nemohli vynechat Prahu a tak ti, kdož červnový koncert ve Zlíně propásli, dostali svojí druhou šanci.

Ta byla okořeněná předkapelou Gamma Ray, ale pěkně popořadě. K Peagas Areně dorážíme něco kolem 16:00, jelikož chceme ulovit dobré místo v kotli. Počasí je nic moc, přeci jen jsme jen spoře odděni, takže trochu "frišno", ale to se s přibývajíci tlačenicí řeší samo. Čekání zpříjemňuje skupinka nadržených fanoušků skandováním hesel, jenž nejsou snad ani publikovatelné, nicméně jsme se občas i zasmáli. Atmosféra houstne s nastupujícím večerem, ale vstupy do haly jsou pořád zavřené. Teprve někdy po 18:30 se hlavní brány otvírají a pouští nás na plac. Cestou si zanadáváme na sekuriťáka, který nějak nezvládá u našeho vchodu, tudíž se k pódiu dostávám až tak na 4. -5. řadu. No neva, propracovat se dopředu bude jen otázkou času. Navíc fanoušci předemnou a kolem neoplývají zrovna velkou tělesnou stavbou. Odhadem opravdu tak kolem 20:00 nastupují Němci z Hamburku - GAMMY RAY. Ti propagují své nenovější live CD "SKELETONS IN THE CLOSET". Scéna je poněkud chudá, vlastně nejni žádná, což je určitě škoda. Zvláště u kapely takového formátu. Prostě jen nástrojovka a dál nic. Nicméně jsme tu předevších kvůli hudbě, ne?? Hansen a spol. si nechali pustit intro a pak do lidí začli hustit "GARDENS OF THE SINNER". Rozverné úsměvy a dávno vyčpělé heavy metalové pózy, vše bráno s nadhledem a herní pohodou. Tak by se asi vystoupení Gamma Ray dalo charakterizovat. Repertoár se skládal hlavně z posledních 2 desek. Ale mě osobně chyběly ty největší vypalovačky. Po hodině se kluci loučí starou peckou I want out z dob helloweenské éry.

A atmosféra v kotli se zhusťuje. Ne tlačenící, ale emocemi. Návštěvník z Polska je davem zezadu nastrčen na souseda vedle mne. Ten je na koncertě s dívkou, má ochranářský pocit a hnedle Polákovi vyhrožuje pěstí. Pak se nahlas diví, že se lidi tlačí, a že by zasluhovali přes držku. Sorry, jestli nechceš, aby tvoje slečna byla  lisována davem, jděte do opery. Anebo nelezte do kotle. Jak je z poslední doby zvykem, ozve se stará dobrá pecka od UFO, technici sejmou z velké scény krycí závěsy a zpoza bicích se ozve ..one.. two.. one.. two.. three..four a IRON MAIDEN odpálí svoji singlovou hitovku Wildest Dreams. Scéna je dost super, plastické zobrazení ve světelném parku  vypadá daleko lépe než pomalována plátna. Druhá pecka, klasika Wrathchild. Nicko má nějaké problémy s činelem a tak hit hitů The Trooper nezačíná zrovna tak, jak jsme již od dob Live After Death zvyklí. Hrozíme, zpíváme, řveme a kapela předvádí své klasické pódiové kreace. Pokavaď jsem Brucovi dobře rozumněl, měl by se tu točit živák. Řveme ještě více. Mejdni zamakali i na choreografii, tudíž se z některých písní stává tak trošku divadlo, v dobrém slova smyslu, kdy se Bruce objevuje v různých převlecích. Paschedale z nové desky vypadá a zní super. Rohatky s ostnatým drátem a figurama mrtvých vojáků umocňují atmosféru takřka na maximum. Starší věci se nějak nekonaly. Je to škoda, ale na druhé straně je třeba přiznat, že to v "záplavě nových desek" jinak dělat nejde.Samozřejmě došlo i na klasiky jako Hallowed By Thy Name a v přídavku na The Number Of The Beast a Run To The Hills. Maskot Eddie nezklamal a slušelo mu to opravdu dost:). Za zmínku také stojí přídavek Journey Man, kterého kapela odehrála v sedě /až na sportovce Harrise/ na akustické kytary.

Závěrečná fotografování..doufám, že budu na oficiálních stránkách kapely:)) a konec. Trošku krátké. Přeci jen, jsme u kluků zvyklí na dvouhodinové + více koncerty. Také jsme měl pocit, že kapela nehrála v takové pohodě jako ve Zlíně, že by trošku bumbali?? Ani Dave neosedlal Bruceho, že by kapela stárla?? A byl to opravdu poslední koncert v České Republice? A Blaze Bayley??


Zveřejněno: 23. 10. 2003
Přečteno:
3245 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář