Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD 2023, Les Acteurs de l'Ombre Productions / black metal / Francie/Finsko

Francie/Finsko, alespoň podle informací v taji opředeném promo letáčku, který prozrazuje, že ASET tvoří členové francouzských SETH a finských ORANSSI PAZUZU a mísí egyptské okultní rituály s moderním agresivním black metalem. Přiznám se, že tyhle „top secret“ kapely, ve kterých nevíte, kdo se jmenovitě podílí, podezírám z toho, že (slovy klasika „ty toho naserou“) chtějí upoutat pozornost ještě předtím, než hrábly do strun nebo třískly do virblu. Už jenom zbývá nasadit při živém vystoupení masky oční bulvy jako legendární THE RESIDENTS. Dost té jízlivosti, kterou ještě ani nevím, jestli si zaslouží. Minimálně díky obalu, na kterém je vyobrazený nějaký panenský rituál, tomu tak být nemusí. Zdůrazňovat kvalitu obalů titulů vydaných u francouzských LADLO dávno ztratilo smysl. Tentokrát je ve 3dílném digipaku vložený 6stránkový booklet se starosvětským písmem vepsanými texty (v angličtině), které jsou nevídaně obsáhlé a nenajdete zde dvě opakující se sloky.

Album rozsvěcuje skladba „A Light in Disguise“ a skrze učení Kabbalah a emotivní vokál přednesený s velkou přesvědčivostí stvrzuje, že se jedná o okultní black metal. Extrémní metal s tremolo cvrlikáním málokdy zní tak zneklidňujícím způsobem jako v „Abusive Metempsychosis“. Další skladbou, která odvážně lavíruje s hororovým soundtrackem, je „A New Man for a New Age“. „Lord of Illusions“ deklaruje modus operandi kapely, bzučivé, jasné BM dronování, náměsíčné bicí a přízračné hlasy. „Astral Dominancy“ slibuje úlevu díky disonantním tónům s náladovou a pokleslou melodií, která se odlišuje od všeho předešlého. Mystérium úvodních momentů s tribálním nábojem ve „Force Majeure“ zůstává neobjasněné i se závěrečným hypnotizujícím temným riffem. Po dvou skladbách s ne tolika pokřivenou grimasou mají ASET nutkání v poslední „Serpent Concordat“ přitlačit na pilu. Aby unikli z úzkých mantinelů black metalu, poroučí se nádherně vygradovaným závěrem.

Beru zpět, album si tu mou jízlivost v úvodu nezaslouží. Především jde o dobře strukturovaný debut, který nepřešlapuje a neobtěžuje balastem. ASET přináší prostřednictvím Les Acteurs de l'Ombre Productions album sedmi mystických skladeb extrémního metalu hraného se satanským zápalem a neúprosným přístupem.

Seznam skladeb: 

  1. A Light in Disguise
  2. Abusive Metempsychosis
  3. A New Man for a New Age
  4. Lord of Illusions
  5. Astral Dominancy
  6. Force Majeure
  7. Serpent Concordat 

Čas: 42:45

Sestava: 

  • neuvedena

Bandcamp
Facebook

LADLO

 


Zveřejněno: 08. 11. 2023
Přečteno:
491 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář