Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

NIKDY DOST - Halucinogenní orgasmus Promo CD 2005 - vlastní náklad

Z metalem proslaveného Uherského Hradiště pochází další parta, která představuje své ochutnávkové CD plné nefalšovaného HC. NIKDY DOST nacpali svých jedenáct válů včetně intra do ?deathové? půlhodinky a je třeba předem přiznat, že na CD se kapele po vydání jediného dema povedlo odvést kus poctivé práce a také se lecčíms blýsknout.

Povedené Gottovské intro vás sice zpočátku naladí na úsměvnou notu, ale další fláky už mají přesně opačný účinek. V případě Nikdy dost máte co do činění spíše s temnějším odstínem HC, syrové muzice sice nechybí charakteristická skočnost ani corově přiškrcovaná energie, ale jinak se poskládané riffy, figury, atd. netváří nijak pozitivně a hněvivou, napjatou atmosféru umocňuje do metalu posazený skřehoták spolu se solidně depkoidními českými texty (kupř. songy ?Svízel?, ?Vychladni?).

Co se samotné muziky týče, Nikdy dost sice pracují s nekomplikovanými kompozicemi a spoléhají se víc na úderné textové slogany, přesto jejich nářezu nechybí šťáva, hudebně deska působí naprosto uvolněným dojmem, tu dunivé, tu pádící rytmy zdobí pěkná kytarová sólíčka a metalové fandy určitě potěší nepřehlédnutelné náznaky thrashové rytmiky, i když patřičně ?zcorované?. Skladbám nechybí táhlé procítěně tvrdé pasáže, ani pařivý bordel podpořený dobře frázujícími vokalisty (Hruša a Škopek), jejichž nefalšovaně hospodské skřeky dělají minimálně půlku dojmu. Jen jakýmsi zpestřením je krátká účast hostující zpěvačky (Monika Burdová) ve skladbě Svízel, což je škoda, protože na desce se nedá moc hovořit o nějak přílišné pestrosti a zvukových barvách a krom několika sólíček na kytaru a riffových vyhrávek je CD téměř výlučně o dřevně pojatém nářezu, na jedné straně jak dělaném na pořádný odvaz na koncertě, na druhé straně deska při poslechu působí stroze a stylově ještě dost uniformně, i když zvukově nelze dílku nic vytýkat (nahrávalo se v Šopě) a díky vydařeným ?zpěvům? a dobře odvedené práci u inštrumentů kladný dojem převažuje :-). Tož tak...

Čas: 28:58

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. N.N.N.
  3. Zadumaná
  4. Propaganda
  5. Citový atentát
  6. Vetřelci
  7. Šroubkový kolaps
  8. Jarní psychóza
  9. Svízel
  10. Halucinogenní orgasmus
  11. Vychladni

web: http://nikdydost.aktualne.cz


Zveřejněno: 01. 10. 2005
Přečteno:
3447 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář