Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

SJERP - Válcový mlýn Chroustov CD-R 2005, vlastní náklad

Music, lyrics, vocals, guitars, keys, bass, programming a artwork ? tohle všechno má u téhle nahrávky na svědomí jeden člověk, říkající si Vanson Sjerp Von Sichelstein. Na přiloženém promo letáku je uvedena diskografie projektů tohoto chlapíka čítající neuvěřitelných 25 nahrávek pod různými názvy projektů (kapel?) za poslední 4 roky! Tomu říkám kreativita. A to v roce 2005 vyšlo (u některých titulů zatím platí ?vyjde?) 14 nahrávek z uvedených pětadvaceti, čímž nejspíše Vanson aspiruje na zařazení do hudební knihy rekordů.

Přiznávám, že zatím jsem s tvorbou tohoto pána neměl možnost konfrontace. Ať už jde o Sjerp, Warsickle, Kosa a rakev, Misantrop atd. ? nic mi to neříká. Ale zvědavej jsem teda byl, to zase jo. Zvědavost ale po prvním poslechu vystřídalo spíše zděšení. Co to má bejt? První skladba nabízí nějaký industriální ambient s dokola se opakujícím rytmem bubnu a prapodivných tónů nejspíše kláves. Když už je to neúnosné poslouchat, skladba uhne až někam k pomalému black metalu (velice svéráznému) a objevuje se i vokál připomínající vřískot nějakého zvířete v nočním pralese. Rozumět je akorát slovo ?okultistů?, tak brousím na net, abych si udělal představu o slovech. Teď už jsem schopnej pochopit celý refrén Stíny okultistů nocí se plíží, o zbytku pochybuju pořád. Dvojka je přecejen trochu stravitelnější (slovo trochu opravdu znamená trochu). Délka něco přes 11 minut, zase skoro celá hrací doba pomalá, monotónní bicí, k tomu hlavně klávesy a tentokrát skřehotající pomalý hlas. Píseň pojednává o motolském urnovém háji, kde autor tráví noční hodiny a při rozednění háj opouští. Poslední kus je nazpívanej anglicky (ono je to v podstatě fuk, stejně není rozumět skoro ničemu) a moje depka dostupuje vrcholu. Zkusil jsem to poslechnout vícekrát, ale názor jsem nezměnil a cestu do divného světa Sjerpu nenašel.

Takže tohle dílko nejsem schopnej ani kloudně obodovat, doufám, že si s tím náš layout poradí a nechá políčko prázdný. Pro někoho to může být vrcholný zážitek, pro většinu asi naprosto neposlouchatelná záležitost ? a do téhle sorty lidí patřím i já. Ale můj kámoš přijal tohle CD s otevřenou náručí ? tak si vyberte.

P.S. Kdo by měl o tuhle prapodivnost zájem, nechť se obrátí na sjerp@post.cz, kde je cédéerko k dostání s kvalitním barevným coverem za 60 Kč.

Čas: 24:31

Seznam skladeb:

  1. Válcový mlýn Chroustov
  2. Urnový háj
  3. My Kingdom Ov Blackness

web: http://sjerp.wz.cz


Zveřejněno: 23. 08. 2005
Přečteno:
3488 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář